| 
 | |||||||
|    | 
|  | Konu Araçları | 
| bilmeniz, gerekenler, reiki, öğrenmeden, önce | 
|  | Reiki Öğrenmeden Önce Bilmeniz Gerekenler |  | 
|  08-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Reiki Öğrenmeden Önce Bilmeniz GerekenlerSon günlerde kişisel gelişimi ile ilgilenen insanlar bu konuda yetkin insanlardan seminer yada danışmanlık alarak daha hızlı yol almak ve daha etkili bir şekilde kendilerini geliştirmeyi tercih ediyorlar  Eğer sizin  seçiminiz reiki öğrenerek kendinizi geliştirmek ise  aşağıdaki yazımı  dikkatle okumanızı öneririm  Reiki konusunda çalışmaya  başlamadan önce  size ışık tutacak öneriler bulacaksınız  Öncelikle reikinin size uygun bir sistem olup olmadığına karar vermelisiniz  Bunun için reiki ile ilgili kitaplar okuyabilir, internetten araştırma  yapabilir ve reiki kullananlarla konuşabilirsiniz  Bu benim çalışma  kriterlerimin içinde en önemli olandır  Bana gelen insanlara önce neden  reiki diye sorarım  Eğer verdikleri yanıt, reikinin onlara  verebilecekleri ile uyumsuzsa kabul etmem ve geri gönderirim  Başlangıçtaki amaçlarınız ile reikinin uyumlu olması, çalışma sonrası  fayda elde etmeniz için çok önemlidir  Eğer reikinin size uygun  olmadığını düşünüyorsanız bu durumda yoga,meditasyon,tai  chi,nlp,eff,nefes çalışmaları,uzak doğu disiplinleri gibi başka konuları  araştırın   Önemli olan sizin için en iyi kişisel ve ruhsal gelişim  sistemini bulmanızdır  Asla reiki öğrenmek için reiki öğrenmeyin  Reiki öğrenmeye karar vermişseniz size uygun masterı seçmek ikinci önemli adım olacaktır  Reikinin dünyada bir federasyonu yoktur ve reikinin  patenti kimsede değildir  Bu nedenle reiki alacağınız masterın çalışma  kalitesine ve size uygun olup olmadığına ancak siz karar verebilirsiniz  Son derece yetkin, işini iyi yapan ve yeterli bilgi veren masterların  yanında ne yazık ki, bir kaç günde master olarak seminer veren,  seminerleri çay sohbetine dönüştüren, reiki bilgisi çok yetersiz  olmasına karşın masterlık hakkı bulunan veya reiki seminerlerini sadece  ticari beklenti ile veren kişilerde vardır  Unutmayın reiki seminerine  hayatınızda bir kere katılacaksınız ve bu seminerden sonra bir yetenek  kazanacaksınız  Bu nedenle doğru, tam ve iyi bir bilgilendirme almanız  gereklidir  Ayrıca her master size uygun olmayabilir  Bu noktada kendimi  örnek vermek istiyorum  Benim son derece  mükemmeliyetçi,disiplinli,takibatı seven,seminerleri çok ciddiye alan  bir  yapım vardır  Seminer büyük bir ciddiyetle geçer, seminer sonrası  çalışma veririm, 21 gün sonra kontrole çağırırım, katılımcların  enerjilerini ölçer, gelişimlerine bakar ve gerekirse yeni çalışmalar  veririm  Defalarca kontrole çağırdığım insanlar vardır  Ancak benim  disiplinli bakışım bazı insanlar için uygun olabilir, bazı insanlar  bundan hoşlanmayabilirler  Bu durumda bu kişilerin semineri daha farklı  bir masterdan almaları gerekir  Bu durum doğru yada yanlış reiki  semineri meselesi değil, kişiye uygun bilgilendirme meselesidir   Ayrıca egosu çok yüksek, sürekli kendini öven,kendine gizemli bir hava veren, başka boyutlarda yaşıyor görünen, söyledikleri tutarsız, sürekli başka masterları kötüleyen, sadece kendisinin bu işi bildiğini iddia eden, sizi kontrol etmeye çalışan mastelardan nacizhane uzak durmanızı öneririm  Bir reiki master, gerçekten reiki ile çalışıyorsa egosunu en   azından dengelemiş olmalıdır  Kanımca boş teneke çok ses çıkartır,  sürekli kendini öven insanlar da temelde boş teneke gibidir  Kendisini  Türkiye'de tek ilan eden, başka masterları master olmamakla suçlayan  hatta dünyadaki bir kaç masterdan biri olduğunu söyleyen kişiler bile  var  Bu kişiler tamamen reikiyi kişisel çıkarları için kullanmak  isteğindedir ve kendilerinin gerçekten reiki ile çalıştıkları bile  şüphelidir  Bir reiki master mütevazi sade olmalıdır  Unutmayın olgun  başakların başı eğik olur   Kendisine gizemli bir hava veren, sizde çok özel bir şeylerin olduğu kişilere de dikkatle yaklaşmanızı öneririm  Unutmayın zehiri teneke kutuda sunmazlar, zehir  her zaman altında ikram edilir  Size aşırı vaatler veren, sizin özel  olduğunuzu söyleyen kişi egonuzu okşayacaktır  Ancak siz kişisel ve  ruhsal gelişiminiz için bir teknik öğrenmek istiyorsunuz, egonuzun  şişirilmesi için değil  Reiki yolunda ego en önemli engeldir ve egonuzu  şişiren kişi, sizin daha ilk adımda yanlış yerlere bakmanıza neden  olacaktır   Ayrıca seminerde inisiyasyonun mutlaka bire bir yapılmasına dikkat edin  Teorik bilgilendirme toplu olarak dinlenebilir  ancak inisiyasyon çok özel bir süreçtir ve master ile katılımcı bire bir  sürecin içinde olması gereklidir  Toplu inisiyasyon kişisel olarak son  derece karşı olduğum ve asla uygulamadığım bir şeydir  Reiki çalışmasında sadece inisiyasyon yapan bir master muhtemelen yeterli bilgiyi vermeyecektir  Mutlaka teorik bilgilendirme alıp almayacağınızı  da sorun  Ayrıca reiki bir din yada inanç biçimi değildir  Her dinden ve inançtan insan tarafından kullanılmaktadır  Ben  çalışmalarımda inanç şekilleri ile ilgili herhangi bir konuya asla  değinmem  İnsanların inançlarına sonuna kadar saygı duyarım  Eğer bir  master size inancınızla ilgili bir bilgi empoze etmeye kalkarsa, ya  reiki konusunda yetkin değildir, ya reiki  sistemi ile kendi kişisel  inançlarını birbirine karıştırmıştır  Bu durumda çalışmaya şüphe ile  bakmanızı öneririm  Reiki seminerinde reikinin bilimsel temelini  anlatmak ve insanların bu konunun bilimsel açılımını anlamasını sağlamak  önemlidir  Bu konuda bilgisi olmayan masterın olayı inanç ile  bağlantılı hale getirmesi hatalıdır   Reiki seminerinden sonra ise masterın, en az bir kere ve mümkünse bir kaç kere, katılımcıları görmesi, durumunu, gelişimini ve ne kadar yol aldığını kontrol etmesi gerektiğine inanıyorum  Bu reiki çalışması için gerekli  olmasa da, kişisel olarak bu şekilde daha iyi sonuçlar alınabildiğine  inanıyorum   Reiki 1  aşama seminerinden 21 gün sonra  2  asama seminerine katılabilirsiniz  Ancak bunu kesinlikle önermem  Ben  1  aşamanın üzerinden 3 ay geçmeden başka bir çalışma asla vermiyorum  2  aşamayı isteyen insanlara önce reiki çalış, faydasını gör, iyice  deneyimle, enerji temizliğini yap, sonra 2  aşamaya bakarız diyorum  Kişisel ve ruhsal gelişim sürecinde sakin ve istikrarlı çalışılması  gerektiğine inanıyorum   Bu noktada çok önemli bir uyarı yapacağm  Masterınız uygun görse bile asla bir inisiyasyonun üzerinden  21 gün geçmeden başka bir inisiyasyon almayın  Bu gerçekten çok  tehlikelidir  Reiki inisiyasyonundan sonra ilk 21 gün, enerjiye rezone  olma süreniz ve enerjinin, sizin üzerinizde çalışma süresi vardır  Lütfen  bunu çok ciddiye alın, ne yazık ki bilgisizlikten yada sadece ticari  amaçlı bu uygulamaları yapanlar var  Eğer bir master size bir kaç günde  birden fazla inisiyasyon teklif ediyorsa, o masterdan reiki almamanızı  öneririm  Reiki öğrendikten sonra, uygulamalarınızı düzenli yapın  Özellikle masterınızın vereceği 21 gün çalışmasını tam yapın ve  arınma kurallarına uyun  Bu şekilde gerçek faydayı elde etmiş  olursunuz   Son olarak eğer panik atak,manik depresyon, şizofreni ve paranoya gibi sorunlarınız varsa, reiki almayın  Panik atak  sorunu yaşayanlara öncelikle tedavilerine başlamalarını ve hastalık  kontrol altına alındıktan sonra reiki öğrenmelerini öneririm  Aksi halde  reikiden  sonraki 21 günlük arınmanız çok zorlu geçebilir  Diğer  sorunlarda ise kişisel olarak reiki çalışmasına katılınmasını doğru  bulmuyorum ve sadece tibbi tedaviyi destekliyorum   En önemlisi reiki asla tıbbın yerini almaz, hastalıklarınızda ve sorunlarınızda doktorunuza başvurun  Size reikiyi tüm hastalıklara  geçiren mucize yöntem olarak tanıtanlara inanmayın  Reiki çok faydalı  bir kişisel-ruhsal gelişim yöntemidir, Batı'da tamamlayıcı tıp adı  altında  geçmektedir  Tıbbın alternatifi değil, tamamlayıcısıdır   Not: Umarım yukarıdaki bilgiler yeni reiki öğrenecek herkese faydalı olur  (Alıntıdır ) | 
|   | 
|  | 
|  |