|  | Kristal Terapi |  | 
|  08-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Kristal Terapi Günümüzde bir çok taş fiziksel ve zihinsel hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır  Taşlar tedavi yöntemi olarak kullanılmanın dışında zihinsel yetenekleri geliştirmek ,ruhsal gelişime yardımcı olmak, pozitif enerjileri çekmek ve sezgileri güçlendirmek gibi bir çok amaçla da kullanılmaktadır  Doğal taşlar milyonlarca süren bir zaman diliminde meydana gelirler  Oluşumları süresinde bir çok doğal enerji vibrasyonunu üzerine alırlar  Taşların üzerinde birikmiş olan bu enerjiler taşları kendi enerji alanına alan insanlar üzerinde önemli pozitif etkiler oluşturur  Taşların yaptığı bu olumlu etkiler bilimsel olarak ispat edilmemiştir  Ancak ben denedim gerçekten işe yarıyor diyen bir çok insanın bulunması günümüzde batı dünyasının doğal taşlara olan ilgisini arttırmıştır  Doğal taşlar ayrıca şans getirmesi amacıyla da kullanılmaktadır  Taşların iyi şansı üzerinde topladığı benzer titreşimlerin birbirini çektiği ilkesine göre doğrudur  Pozitif doğal enerjileri üzerinde taşıyan bir taş aynı şekilde pozitif enerjileri kendisine daha doğrusu kendisini evinde yada üzerinde taşıyan insanlara çekecektir  Taşların yaptığı etkiler bilimsel olarak ispat edilmemiştir  Ancak ben denedim gerçekten işe yarıyor diyen bir çok insanın bulunması günümüzde batı dünyasının doğal taşlara olan ilgisini arttırmıştır  Doğal taşlar ayrıca şans getirmesi amacıyla da kullanılmaktadır  Taşların iyi şansı üzerinde topladığı benzer titreşimlerin birbirini çektiği ilkesine göre doğrudur  Pozitif doğal enerjileri üzerinde taşıyan bir taş aynı şekilde pozitif enerjileri kendisine daha doğrusu kendisini evinde yada üzerinde taşıyan insanlara çekecektir  Doğal taşlar bir çok hastalığa iyi gelmektedir  Sahip olduğu enerji alanının güçlü olması ve kişinin kendi enerji alanını etkilemesi taşların kişideki bloke olmuş ve hastalığa yol açan enerjiyi dengelemesini sağlamaktadır  Hastalıklar vücuttaki enerji dengesizliklerinden oluşmaktadır  Enerji alanı dengeye kavuştukça kişi canlanır ve kendisini çok daha iyi hisseder  Bilimsel anlamda taşların bu etkisi ispat edilmemiş olsa da bir çok kişi deneyimlerinden taşların iyileştirici etki yaptığını kabul etmektedir  Sizde sağlık sorununuza iyi gelen bir taşı üzerinizde bulundurarak doğal taşların şifa verici etkisinden faydalanabilirsiniz  Ancak taşlarla tedavi alternatif tıp alanının içindedir ve tıbbi tedaviye destek olmaktadır  Sizde sağlık sorununuza iyi gelen bir taşı üzerinizde bulundurarak doğal taşların şifa verici etkisinden faydalanabilirsiniz  Ancak taşlarla tedavi alternatif tıp alanının içindedir ve tıbbi tedaviye destek olmaktadır  Kristaller ve doğal taşlar kendisine dokunan kişilerin enerji alanlarından etkilenirler  Bu yüzden kristalinizi yada doğal taşınızı kullanmadan önce mutlaka onu temizlemeli ve daha önce ona dokunan insanların enerji artıklarından kurtarmalısınız  Bu işlemi yapmadan kristal yada doğal taş ile hiç bir çalışma yapmayın, bu faydadan çok size zarar getirir  Ayrıca kristalinizin ve doğal taşlarınızın belli zamanlarda tekrar negatif enerjilerden arındırmak için temizlemeniz gereklidir  Ayrıca kristalinizin ve doğal taşlarınızın belli zamanlarda tekrar negatif enerjilerden arındırmak için temizlemeniz gereklidir  Kristalleri ve doğal taşları temizlemenin en bilinen iki yolu toprak ve deniz tuzudur  Toprağa gömme yönteminde 12 saat süresince kristal evde bir saksıda toprağın içine gömülü bir şekilde bırakılır  Daha sonra kristali yada doğal taşı akan suda 3-5 dakika yıkayabilirsiniz  Diğer yöntem ise deniz tuzu eklenmiş suda kristali bir gece bırakmak ve daha sonra 10 dakika temiz akan suyun altında tutmaktır  Eğer Reiki 2  derece öğrencisi iseniz duygusal ve zihinsel şifa sembolü ile de kristalinizi temizleyebilirsiniz  Yine Karuna Ki sistemindeki RAMA sembolününde çok işe yaradığını söyleyebilirim  Benim önerim ilk aldığınızda yukarıdaki yöntemlerden biri ile temizlemeniz olacaktır  Daha sonra ise reiki ile kristalinizi temizleyebilirsiniz ancak yine de arada bir kristalinizi toprağa gömerek geldiği yer olan toprakla temasını sağlamak faydalı olacaktır  Daha sonra ise reiki ile kristalinizi temizleyebilirsiniz ancak yine de arada bir kristalinizi toprağa gömerek geldiği yer olan toprakla temasını sağlamak faydalı olacaktır  Ametist: Ametist, endokrin ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kanı temizler ve enerji verir  Bilinç seviyelerini aktive eder, yatıştırıcı etkisi vardır  Meditasyonda etkili olarak kullanılan bir taştır ve tepe chakra ile ilgilidir  Kuvars Kristali :Duygusal olarak dengeleyici etkisi vardır  Beyin fonksiyonlarını uyarır ve dengeler  Kişinin çevresinde oluşan negatif enerjiyi yok ettiği gibi pozitif enerji toplar,aktive eder, biriktirir, geçirir  Korunma,nazar, cep telefonunun ve bilgisayarın yaydığı radyasyondan etkilenmemek amacıyla da kullanılır  Sitrin: Tedavi edici enerjinin meydana çıkmasını sağlar  Kendine güveni güçlendirir  Böbrek, kolon, ciğerler, hazım organları ve kalp için yararlıdır  Enerji vermek ve canlandırmak için kullanılır  Lapis Lazuli: Zihinsel olarak açıklık ve berraklık ve veren bir taştır  Hafızayı güçlendirir ve kişiye güven verir  İletişim yeteneğini güçlendirir ve sosyal fobik durumlarda etkilidir  İskeleti kuvvetlendirir, tiroit bezlerini harekete geçirir  Tansiyon dengeleyici etkisi vardır  Aventurin: Aventurin taşı hücre yenileyici ve gençlik verici etkilere sahip bir taştır  Hayal kuranların taşı olarak da tanımlanır ve kişinin hayallerini gerçeğe taşımasında etkilidir  Yaşlılıkla savaşmakta etkilidir  Aventurin neşe saçıcı bir taştır ve kullanımı ile hem kullanan kişiye hem de onun çevresine neşe duyguları getirir  Hematit: Kan dolaşımı düzeninin sağlıklı olmasına yardımcıdır  Enerji verici ve canlandırıcı etkisi vardır  Cesaret veren hematit kararsızlık çekenler için çok faydalıdır  İskelet sistemi hastalıklarına iyi gelir  Pembe Kuvars:Negatif enerjilerden koruyucu ve sevgi duygularını arttırıcı bir taştır  Kullanan insanların çevrelerinde sevgi dolu bir ortamın olmasına yardım eder  Korkuyu ve öfkeyi azaltır,sükunet verir  Kan dolaşımına iyi gelen etkisi vardır  Akik: Uyum verici etkisi vardır ve kan dolaşımına çok iyi gelir  Bereket amacıyla da kullanılır  Özellikle iş adamlarının pantolon ceplerinde akik taşımasının maddi bereketi arttıracağına inanılır  Kötü rüyalara ve nazara iyi gelir ve gerçeklerin farkına varılmasına yardım eder  Obsidyen: Depresyona ve karamsarlığa iyi gelir  Kaygıyı azaltır ve bilinçaltındaki negatif duyguları temizler  Stresi azalttığı ve bağırsaklara iyi geldiği de bilinmektedir  Kaplan Gözü: Sindirim sistemine çok iyi gelen bir taştır  Aynı zamanda sinirsel olarak oluşmuş ağrıları azaltır ve sinirleri yatıştırır  Dalak, pankreas ve kolon için faydalıdır  Kişinin bağımlılık duygularını azaltır  Bir haftadan fazla üzerinizde bulundurmak doğru değildir  Aquamarine: Sinirleri yatıştırır ve kişiye içsel rahatlık verir  Neşe, huzur ve aşk duyguları verir  Akciğerlere ve solunum yollarına çok iyi geldiği bilinmektedir  Sanatçılara ilham veren ve öğrencilerin hafızasını güçlendiren etkileri vardır  Opal: Güven veren ve negatif duyguları emen bir taştır  Görme sorunlarına çok iyi gelir ve sezgilerin gelişmesine yardım eder  Sodalit: Sezgileri arttırıcı ve ilham verici etkisi vardır  Nazardan ve negatif düşüncelerden koruduğuna da inanılır  Sakinleştirici bir taştır ve baş ağrılarına iyi gelir  Kırmızı lal: İnsana zindelik veren ve kundalini enerjisini etkileyen bir taştır  Kadınlardaki regl düzensizliklerine ve sorunlarına iyi gelir  Kanı temizler ve kan dolaşımını hızlandırır  Turkuaz: Barışın ve ahengin taşıdır  Taşıyan kişilerin şifa yeteneklerini arttırır  Bağışıklık sistemine iyi gelir  İletişimleri kolaylarlaştırıcı etkisi vardır  Etkili konuşmaya ve şarkı söylemeye yardım eder  Malakit: Kişiye güçlü olduğu duygusu verir  Fiziksel acılardan kurtulmak için kullanılır  Neşe ve canlılık veren etkisi vardır  Yeşim: Korku ve endişe duygularına iyi gelir  Toksin maddelerin vücuttan atılmasını sağlar  Denge ve şifa verici etkileri bilinmektedir  Adalet,cesaret ve mütevazilik verdiğine inanılır  Azurit: Duygularınızı rahatlıkla ifade etmenize yardım eder  Yorulan gözlere çok iyi gelir  Kişiyi konuşkan yapar ve merkezde tutar  Fluorit: Düşünceleri netleştirir,zihni dinlendirir  Rahatsızlık veren mantıksız düşüncelere iyi gelir  Projelerin gerçekleştirilmesi için destek verir  Kırmızı Jasper: Seks,sindirim ve boşaltım sistemi hastalıklarında şifa verici etkisi vardır  Kök chakra ile ilgili bir taştır  Cesaret verir ve yaşamımızdaki zorluklarla savaşmamızı sağlar  Stresi azaltıcı etkisi vardır  Tene değecek şekilde üzerimizde taşınmalıdır  Agat Taşı: Mavi ve yeşil olmak üzere iki çeşidi mevcuttur  Farkındalığı arttıran bir taştır  İçsel dengemizi kurar ve dışsal zorlukları bizden uzak tutar  Cilt hastalıklarında,göz hastalıklarında,mide ve bağırsak sorunlarında kullanılır  Sorunlara karşı sinirlenmeden çözümler üretmemize yardım eder  Not: Bu bilgiler doğal yöntemler niteliğindedir  Sağlık sorunlarınızda mutlaka doktora başvurunuz | 
|   | 
|  | 
|  |