Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, istanbul, yapısı, üniversitesi

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yapısı

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yapısı

Yapısı
Eğitim
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA-European University Association), Uluslararası Üniversiteler Birliği (IAU-International Association of Universities), OECD/IMHE üyesidir ve Magna Charta Universitatum'u imzalamıştır İstanbul Bilgi Üniversitesi ERASMUS programını uygulamakta ve birçok yabancı üniversite ile akademik işbirliği yapmaktadır
Burslar
Bilgi'de lisans öğretimi verilen programların tümünde burslu kontenjanı vardır Burslu girebilmek için, ÖSYS tercihleri arasında yer vermek (bölüm kodunu kodlamak) ve ÖSYM'ce yerleştirilmiş olmak gerekiyor Burslu öğrenciler öğrenim ücreti ödemezler Burs hakkı hazırlık dahil tüm öğretim yıllarını kapsar ÖSYM bursu, ortalamaya ve sınıf geçme durumuna bakılmaksızın, 7 sene devam eder ÖSYM bursuna sahip olmayan öğrencilerinse aşağıdaki burslardan yararlanma olanakları vardır
International Baccalaurate Bursu
ÖSYM tarafından İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin lisans programlarından birine yerleştirilen ve
Başarı Bursu
Her bölüm ve sınıfın, ilgili bölüm tarafından belirlenecek koşul ve kriterleri yerine getiren birinci burssuz öğrencisi bir sonraki akademik yıl boyunca başarı bursundan yararlandırılır
Spor Bursu
Spor alanında, branşında milli takım seviyesine yükselmiş veya okul takımına seçildikten sonra yüksek performans göstermiş olan öğrencilere, Spor Koordinatörlüğü'nün teklifi ve Burs Komitesi'nin tespit edeceği oranlarda karşılıksız sporcu bursu verilebilir Bursun verilmesindeki esas, söz konusu öğrencinin eğitim başarısı öncelikli olmak üzere, kendi branşındaki okul takımında İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni temsil etmesidir Burs verilecek branşlar, Spor Koordinatörlüğü görüşü alınarak, Burs Komitesi tarafından belirlenir
Sanat ve Kültür Bursu
Sanat ve Kültür dallarında ulusal ve uluslararası platformda ün kazanmış öğrencilere karşılıksız verilen burslardır Bursun verilmesindeki esas, söz konusu öğrencinin eğitim başarısı öncelikli olmak üzere, kendi branşı içerisinde olan kültür/sanat alanında İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni temsil etmesidir
Görevli Öğrenci Programı
Görevli Öğrenci Programı (Kısmi Zamanlı Statüde Öğrenci Çalıştırma Programı) İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde öğrenimlerini sürdüren lisans ve önlisans öğrencilerinin derslerinden arta kalan zamanlarını değerlendirmeleri, kişisel bilgi ve becerilerini geliştirmeleri, Üniversite içindeki işleyişe ve hayata daha fazla entegre olmaları ve kısmen maddi ihtiyaçlarını karşılamaları için uygulanan bir destek programıdır

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com