Zikir Gibi Düşünceler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zikir Gibi DüşüncelerBazen ![]() ![]() Böyle bir ![]() Tutulma olur![]() ![]() Ay gibi ![]() O Ay ki ![]() Gel-Gitleri ile,Çalkalayarak Okyanus çorbasını, Tek hücrelileri dogurdu ![]() Bazende Patlamalar ![]() Parlama olur,Güneş gibi ![]() O Güneş ki ![]() Şuaları ile,Tek hücrelileri besleyip büyüttü ![]() Çok hücreli etti ![]() Bir söz vardı ![]() ![]() Ay annesi ![]() Güneş babası diye![]() ![]() Böyle mi oldu acaba? Hayat ![]() ![]() Hücre![]() ![]() Nereden geldi? Bir göktaşı ile ![]() Bir kuyruklu yıldız![]() ![]() Dünya'ya mı düştü yoksa? Başlangıcın Babası, Yüce Hayatın Rabbi, Varlıgı ve yoklugu elinde tutan ![]() ![]() Görünmez Efendi ![]() ![]() Nasıl yaptın? Dünya'da dönen ![]() Görünmez çemberlerini gördüm![]() ![]() Anladım ![]() ![]() Enerji akışını, Karbon döngüsünü, Oksijen ve Azot ![]() ![]() Döngülerini ![]() Cansız ortamdan alınıp ![]() Canlı ortama aktarılan![]() ![]() Sonra canlıdan tekrar cansız ortama geri verilen ![]() ![]() Şeyleri ![]() Gördüm![]() anladım![]() İçimizde taşıdıgımız herşeyin ![]() Emanet oldugunu,Bir gün ![]() zamanı geldiginde![]() Emanetlerin![]() ![]() Sahibine iade edilecegini ![]() ![]() Vücudun çözülüp ![]() ![]() Katı ![]() sıvı ve gaz olarak![]() dagılıp gidecegini![]() ![]() Anladım ![]() Ey! Yardımcısı olmayan Tek İlah ![]() ![]() Vücutsuz seni tesbih edebilecekmiyim? Beyinsiz seni düşünebilecekmiyim? Başsız secde edebilirmiyim? Bunlar mümkündür degilmi? Sen ![]() zaten verdin o imkanı![]() ![]() Peşinen ![]() Sonsuz cömertligin ile,Sonsuzlugu ![]() O sonsuzluk ki![]() ![]() Sahibinden gelir,eserden degil ![]() ![]() Yani Sen'den Ya Rab, Sen'den ![]() |
|
|
|