Yazdıklarımızdan Da Sorumluyuz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yazdıklarımızdan Da SorumluyuzYAZDIKLARIMIZDAN DA SORUMLUYUZ … ( … Muaz İbn Cebel r a’dan Dedi ki : Bir sefer de Peygamber s a v ile beraberdim Yürümekte iken Resulü erkeme yakın bulundum…… Dedim ki ; Ya rasulallah ! biz konuşmalarımızdan dolayı da hesaba çekilecek miyiz ? Resulullah s a v buyurdular ki : Annen hasretine yansın ey Muaz ! İnsanları yüz üstü cehenneme sürükleyen dillerinden başka bir şey midir zannediyosun )Tirmizi : 4 C 2749 nEy Müslüman ! bu hadisi şerif bizlere, ağzımızdan çıkan laflara, sözlere dikkat etmemiz gerektiğini anlatmaktadır Unutma ki Din adına rast gele konuşmalarımız ve yazışmalarımız, sorumsuzca davrandığımız tehlikeli bir iştir Allah’ın ve Resulünün söylemediği bir sözü söylememiz, unutmayın ki Allah'a ve Resulüne bir iftiradır Bakınız Rabbimiz ne buyuruyor : " ![]() ![]() ![]() Şüphesiz Allah'a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa ermezler “ Nahl : 116Allah resulü s a v ise şöyle buyurur : Her kim benim ağzımdan kasıtlı yalan uydurursa, cehennemdeki yerine hazırlansın![]() Buhari : 1 / 263 - Müslim : 1 / 34 Öyleyse nerde olursan ol, ister sanal ortamda ol ister real oltam da ol, konuşmalarına, yazmalarına dikkat etmen gerekir… Zira hayra vesile olan hayrı işlemiş olduğu gibi, şerre vesile olan da şerri işlemiş gibidir ![]() |
|
|
|