Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorumluyuz, yazdıklarımızdan

Yazdıklarımızdan Da Sorumluyuz

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yazdıklarımızdan Da Sorumluyuz

YAZDIKLARIMIZDAN DA SORUMLUYUZ …

( … Muaz İbn Cebel ra’dan Dedi ki : Bir sefer de Peygamber sav ile beraberdim Yürümekte iken Resulü erkeme yakın bulundum…… Dedim ki ; Ya rasulallah ! biz konuşmalarımızdan dolayı da hesaba çekilecek miyiz ? Resulullah sav buyurdular ki : Annen hasretine yansın ey Muaz ! İnsanları yüz üstü cehenneme sürükleyen dillerinden başka bir şey midir zannediyosun )

Tirmizi : 4C2749n

Ey Müslüman ! bu hadisi şerif bizlere, ağzımızdan çıkan laflara, sözlere dikkat etmemiz gerektiğini anlatmaktadır Unutma ki Din adına rast gele konuşmalarımız ve yazışmalarımız, sorumsuzca davrandığımız tehlikeli bir iştir Allah’ın ve Resulünün söylemediği bir sözü söylememiz, unutmayın ki Allah'a ve Resulüne bir iftiradır Bakınız Rabbimiz ne buyuruyor :

" Şüphesiz Allah'a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa ermezler“ Nahl : 116

Allah resulü sav ise şöyle buyurur : Her kim benim ağzımdan kasıtlı yalan uydurursa, cehennemdeki yerine hazırlansın

Buhari : 1 / 263 - Müslim : 1 / 34

Öyleyse nerde olursan ol, ister sanal ortamda ol ister real oltam da ol, konuşmalarına, yazmalarına dikkat etmen gerekir… Zira hayra vesile olan hayrı işlemiş olduğu gibi, şerre vesile olan da şerri işlemiş gibidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com