08-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lusid, Teknikler Ve Zaman.
Hepinize iyi günler Uzun zamandır içinden çıkamadığım, çözümü basit olan ama aldığım karardan emin olamadan beni yine kararsız hale getiren bir mevzuyu size danışmak istiyorum Bu sene üniversite sınavına gireceğim(2 kez) ve ilk sınava aşağı yukarı 7 ay var ve ben lusid-zaman ikilemi arasında bir yerde dengesizce duruyorum Lusidle tanışmamın yaklaşık olarak 8 senesi Spatyomla tanışana kadar(yani geçen seneye kadar) Lusid Rüya Teknikleri hakkında hiç bir bilgim yoktu Şimdi var ama beni düşündüren, zaman Şu günlerde lusid rüya görme amacım "Gün içinde vakit ayıramadığım, veya ayırmak istemediğim, eğlenceleri rüyamda yaşamak" Haftada 1 de olsa bana yeter, artar bile Ve ben bu amaçla yola çıkmış olsam da tekniklerin zaman aldığını düşünüyorum Mesela renk tekniği, siyah görünce aklıma lusidi getirecek Gün içinde yüzlerce kez göreceğim Totem, gün içinde yüzlerce kez aklıma gelecek Parmağımı avucumdan geçirme, gün içinde defalarca deneyeceğim ve şöyle bir bakınca insanın aklına "tekniklerin amacı, aklın sürekli lusidi düşünmesini sağlamak" geliyor Ama benim aklımın büyük çoğunluğunun derslerle meşgul olması gerekiyor
Neyse uzatmayayım, Bir yandan tekniklerin zaman alacağını aklımı meşgul edeceğini ve vaktimi çalacağını düşünürken , Diğer yandan düzenli lusid görürsem gün içinde ders çalışmak için bolca vaktim olacağı düşüncesi sürekli birbiriyle tartışıyor Uzun zamandır ortada galibiyet yok
Bir de bunun dışında, tekniklerin lusid görülmek istendiği sürece uygulanmak zorunda olup olmadığı geliyor aklıma Yani haftada 1 lusid görmek istesem (ki ayda zaten 1-2 tane görüyoruz buna da değineceğim) de bunu 7 ay boyunca her gün uygulamak zorunda mıyım?
Ayda 1-2 lusid gördüğümüzden, tekniksiz, bahsetmiştim Aslında Lusidli yaşamımda ilk 7 senede teknik falan yoktu Ancak 2 büyük problemim vardı; Lusidin Çok Kısa Sürmesi ve Az Sayıda Lusid Süreyi uzatmak içinde forumdan öğrendiğim bir iki şey biliyorum Ama sayısı konusunda mutlaka "teknik" sözcüğü beni buluyor
Sonuç olarak kararsızım, fikirlerinizi bekliyorum Okuduğunuz için teşekkürler
Şunu da söyleyeyim; Aslında anlatmak istediğim biraz uzun olduğu için sizi sıkmamak adına biraz yazar havasına bürünüp bir kaç farklı anlatım kullandım Umarım başarmışımdır
|
|
|