Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
safknez, süper, yeğenim

Süper Yeğenim :) (Safk!Nez!)

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Süper Yeğenim :) (Safk!Nez!)

Merhaba;

Bugün küçük yeğenim Furkan geldiBen çocukların gerçekten büyük bir bilge olduklarına ve onlardan çok şey öğreneceğimize inanan birisiyimKendisi henüz 6 yaşında ama görmesini bilene sorduğunuz soruların cevabını alabilirsinizAramızda geçen konuşma şöyleydi:

Ben:Allah bizi neden yarattı ?

Ben bilmem haddimi bilirim der gibi

Furkan:Ben bilmem ki Allah bilirDedi

Biraz zorladım cevabı duymak istedimSorunun farklı türevlerini sordumEn sonunda şöyle dedim

Ben: Dünya'ya neden geldik Furkan ?

Yeğenim o kadar ısrarıma dayanamadı kafasını dizlerine çekti sonra ayağa kaltı sağ elini kaldırdı sol eli aşağı inik bir şekilde salonda döndü ve şöyle dedi

Furkan:''Dünya burada dönüyor o yüzden geldikÇünkü başka dünya yoktu'' dedi

O aslında her şeyin farkındaydıDuymasını bilene bir çocuktan bile çok şey öğrenebilirsiniz

O kadar büyük bir evrensel mesaj verdikiHem davranışsal hemde düşünsel bir cevap verdiDünya yeğenimin etrafında dönüyorduKoskoca dünya senin için dönüyor dedi sankiBaşka dünya yoktu;senin herşeyin farkına varman için bahşedilecek en tarifsiz koşul dedi sanki bu Dünya'yaDünya burada dönüyor dedi,bana bu sorunun cevabını alman için yaşaman gerekir bunun içinde ellerinin biri aşağı biri yukarı zıt kutupların merkezinde dönüyor ve''Dünya (burada) dönüyor''diyerek (şimdiyi) şu anı yaşa dediZamanı yok etti Anladım ki ''O'' sana yoktan değer verdi yarattıNedenin sevgi olduğunu söylediDaha bir çok şey söyledi aslında anlamı bitmiyor ve sığmıyordu,anlatılmıyor yaşanıyorduHerşeyin gerçeğini

Birde''Ay'dan çıkınca Dünya'dan da çıkıyormuşuz'' )

Muhammed Uras (Safk!nez!)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com