Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adım, cumhuriyet

Adım Adım Cumhuriyet

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Adım Adım Cumhuriyet

Adım adım CUMHURİYET

Öncelikle bu konuyu acmamdaki sebep herkesin milli bilincinin uyandırılması gördügüm kadarıyla sitemizin genc potansiyel nüfusu artmıs Bu kişilere tarihimizin nasıl kazanıldıgını ve bunu korumak için nelerin gözden çıkarıldığını anlatmak daha doğrusu göstermeye çalışmak amacıyla böyle bir konuyu anlatmaya karar verdim

Şunu belirteyim bu konunun ilham kaynağı "Şu çılgın Türkler"dir çoğu paylaşacagım ve yazacağım yazıları ordan alıntı yapmakta olacağım

Bir giriş yapmak gerekirse; Osmanlının son zamanlarındaki durumunu ve milletin halini anlatayım aklımda kaldıkça
Osmanlı nın başında bulunan Vahidettin ingiliz lere yanaşmış, halkı ağır vergilerle ezmekteydi Hükümette bulunan damat ferit ve adamları tam bir ingiliz işbirlikçisi olmuş her türlü haklarını kendi rızalarıyla onlara devretmiştir İşte bu haller içinde Ankara'da TBMM açılmış Bakanlar ve Hükümet seçilmiştir

Yunanlılar İzmir'de cirit atıyor ve Sevr antlaşmasını Ankara hükümetine kabul ettiremiyorlardı ettiremiceklerdide
--------------------
Bunların üstüne yunanlılar ingilizlerin desteginide alarak (el altından) toplu bir ordu kurdular ve Ankara ya yürümek kararı aldılar ingilizlerin amacı bu güçlendirilmiş ordu ile MKemal in ordusunu yenmesi ve Ankara hükümeti nin mecburen sevr antlasmasını kabul ettirmekti Cünkü alınacak bir galibiyet Türk lerin anadoluda ki sonu olacaktı ve Yunan ordusu Sakarya Muharebesi için hazırlık yapmaya başladı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com