Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hasan, uluabatlı

Uluabatlı Hasan

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Uluabatlı Hasan

Geçen gün öğretmenimizden öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak istiyorum: " Uluabatlı Hasan çocukken Fatih Sultan Mehmet'in arkadışıydı İstanbul'un fethinden önce bir güreş turnuvası yapıldı Güreşte herkesi yenip birinci olan Saltanat sancağını, yani Osmanlı bayrağını taşıyacaktı Bu, şu demektir: Saltanat sancağıyla ilk önce o koşacak düşman üstüne ve ilk önce o şehit olacaktır Bunun için tüm rakipler birbiriyle kıyasıya mücadele eder Fatih güreşleri izler Uzun sürdüğü için çadırına dinlenmeye çekilir En sonunda Uluabatlı Hasan tüm rakiplerini yenerek birinci olur Hünkarın çadırına gider ve " Sultanım, O şeref bana nail oldu" der Savaş kargaşasında bi ara bizim birliklerimiz zor durumda kalmıştır Yeniçerileri bilirsiniz, piyon gibidirler, attıkları adımı sahiplenir bir adım geri atmazlar, gerekirse bulundukları yerde ölürler fakat o zor durumda tüm askerler acaba geri çekilsek mi diye düşünmeye başlamışlardı ki Uluabatlı Hasan Bayrağı surların dibine dikene kadar Bayrağın dikildiğini gören Fatih'in Ordusu büyük bir coşkuyla saldırmış ve Fetih gerçekleşmişti Savaş sonu savaş alanında gezinen Fatih ok yağmuruna tutularak şehit olmuş Uluabatlı Hasan'ın bedenini görünce "Ah Hasan! keşke senin yerinde ben olsaydım" demiştir " Uluabatlı hasan a dair pek fazla bilgi yok Umarım doğru ve faydalı bilgiler aktarabilmişimdir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com