Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünyanın, harikası, yeni

Dünyanın 7 Yeni Harikası

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünyanın 7 Yeni Harikası

Dünyanın 7 yeni harikası

Dünyanın Yeni 7 Harikası Belirlendi
Latin Amerika'dan 3 tarihi eser listeye girdi Ayasofya Listede yok

Dünyanın 7 harikası" yeniden belirlendi
Latin Amerika'dan 3 tarihi eser "yeni harikalar" olarak dikkati çekerken, Türkiye'den Ayasofya harikaların arasına giremedi

İsviçre merkezli faaliyet gösteren "Yeni 7 Harika Vakfı" adlı grubun 2000'den bu yana düzenlediği oylamaya bu yıl internet ve kısa mesaj aracılığıyla dünya çapında yaklaşık 100 milyon kişi katıldı Oylama sonucu Portekiz'in başkenti Lizbon'da düzenlenen bir törenle açıklandı

Aralarında İstanbul'dan Ayasofya'nında bulunduğu 21 aday arasından, ilk 7'ye girenler Meksika'daki Çiçen İtza piramidi, Brezilya'daki Kurtarıcı İsa Heykeli, Peru'daki Maçu Yasak KELİME!çu harabeleri, Ürdün'deki Petra antik kenti, Hindistan'daki Taç Mahal, İtalya'daki Kolezyum ve Çin Seddi oldu

Bu 7 harikaya ek olarak Mısır'daki Gize piramitleri de "dünya harikalarından biri olma statüsünü" korudu

Millattan Önce 2'nci yüzyılda ilk olarak Bizanslı Filon tarafından belirlenen ve Türkiye'den de Efes Artemis Tapınağı ile Halikarnas'taki Bodrum Mozolesi'nin de içinde bulunduğu "Dünyanın 7 orijinal harikası"ndan hiçbiri bu yeni "7 harika" listesine giremedi

1) Kolezyum (İtalya)

2) Çin Seddi (Çin)

3) Petra Antik Kenti (Ürdün)

4) Kurtarıcı İsa Heykeli (Brezilya)

5) Machu Picchu Kenti (Peru)

6) Chicken Itza Piramidi (Meksika)

7) Tac Mahal (Hindistan)

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com