![]() |
Cinleri Kuran Tanıtıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cinleri Kuran TanıtıyorBiliyoruz ki Cinlerin varlığı Biz insanları zaman zaman düşündürmüş Ve bu yüzden Cinler konusunda bir çok kitablar yazılmış bilimsel ve dini yönlerden açıklanmalar, tanıtmalar yapılmışdır ![]() Cinler konusunda esas hassasiyete ise Dinler ve İnanclar sahib oldukları için Biz de Cinler konusuna açıklama getire bilmek için bu konuya Din ve İnanc yönünden bakacağız ![]() ![]() 1-ci Sual Cinler varmıdır ![]() ![]() ![]() Ben Cinlerin babası Cannı Tüstüsüz ateşden Ademi ise Toprakdan yaratdım ![]() 2-ci Sual Cinler nerede ![]() ![]() ![]() ![]() 3-cü Sual Cinler Göklere uça bilirmi? =====Biz önceler Semalara kalkar ve Yüce göklerde konuşulan sözleri dinlemek için mekanlar seçer oturardık zira şimdilerde artık yanan taşlar bize bu imkanı vermiyor ![]() 4-cü Sual Cinler de insanlar gibilermi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5-ci Sual Cinler Fiziksel varlıklarmı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben Cehennemi zalim olan insanlar ve cinlerle dolduracağım ![]() Bu Yukarıdaki Suallar bir başa Kuranda olduğu gibi ayelerle cevaplanmışdır ![]() Şu sırada Cinler Fiziksellermi ?sualına dahada aydınlık getirelim ![]() İster Türkiyede ister Azerbaycanda olsun Tüm Hacılar Hocalar Şimdiye kadar Cinlerin animal varlıklar olduğunu söylemişler lakin Cinler Kuranda Heç de animal varlıklar gibi tanıtılmıyor ![]() Cinlerin Fiziki bir bedene sahib oldukları hakda Kurani Kerim ap-açık anlatıyor ![]() 1-ci Açıklama ![]() Ar Rahman suresi 31 ci ayet Eyyuhel saqelen dir ki saqelen ağır kütle ve ya madde manasındadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2-ci Açıklama Cinlerin Fizikselliyi konusunda Yukarıda Cinn Suresinde olan Bir aye daha çok aydınlık getiriyor ki Şu ayede söyleniyor: Bizler Göklerde mekanlar seçer oturardık zira şimdi oturamayız çünki Yanan ateş taşları bizi takib eder ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa Kurani Kerim Onların Hamam banyuların Pislik yırtıklarında deyil Semaları dolaşan Gezegenlerde oturan ve Melekleri dinleme gücünde olan bir varlıklar olarak anlatmakdadır ![]() 3-cü Açıklama Ben küfr eden şirk koşan insanları ve cinleri cehenneme dolduracağım ayeti yene Cinlerin de İnsanlar gibi Fiziki olduklarını açıklar çünki Cehennemle ilgili başka ayetde şöyle buyuruluyor Cehennemdekilerin Derileri yanıb kovruldukca Ben onların derilerini tazelerim ki Onlar od acısını daha da derinden duysun ve hiss etsinler ![]() ![]() 4-cü Açıklama Kurani Kerimde Süleyman Peyğamberle ilgili ayetlere bakırız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu açıklamalardan Sonra Benim Net açıklama vardır ![]() Cinler Böyledirler ![]() Cinler Fiziki bedene sahib olan insana benzeyen lakin kifir ve suratsız varlıklardır Zira Cinler Elm ve Teknolojide İnsanlardan daha önce ireli getmiş ve inkişaf yolu keçmiş varlıklar sayılırlar ![]() Cinler Özel Kozmik araclara sahib olan bununlada Semaları dolaşan ve yüksek Memarlık ve Kuruculuk işlerini bilen Byüzdende İster bizim Gezegende Yer yüzünde, İsterse de başka Yer mühitine az çok benzeyen gezegenlerde benzer Tikililer ve Binalar inşa eden çok becerikli insanabenzer varlıklardır ![]() Onlarda İnsanlar Gibi yaşama ve ölme kanunlarına tabe olan ve aralarında firqelere ve ayrılıklara bölünen Din,irk ve dilce ayrılan varlıklardır ![]() Yer yüzünde Tikilmesi mümkünsüz görünen Eski mabedlerin İnşaçılardırlar ki Yer yüzünde Tikdikleri bu mabedlerden başka Gezegenlerde de yapmışlardır ![]() Cinler Bizim Elm adamlarının anlamadıöı Nemalum Uçan Obyektlerin sahibleridirler ![]() Kesinlikle inanıyorum ki zamanımızın gizli varlıkları UFO-lar Cinlerdir ![]() Çünki Kuranda Allah Şöyle Buyuruyordur BEN KURANDA SİZ İNSANLARI İLGİLENDİREN BÜTÜN KONULARDA BİLGİ VERDİM Şerhlerinizi Beklerim Bir araya Gelelim Bu Konuyu tartışalım www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|