![]() |
Yerkesik İlköğretim Okulu Merkez Muğla |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yerkesik İlköğretim Okulu Merkez MuğlaYerkesik İlköğretim Okulu Hakkında - Yerkesik İlköğretim Okulu Tanıtım - Yerkesik İlköğretim Okulu Resimleri - Yerkesik İlköğretim Okulu İletişim ![]() Yerkesik İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : Okulumuzun geçmişi Yerkesik Mektebi İbtidaisi adıyla 1897 yılına kadar uzanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Mektebi İbtidainin Muallimleri: 1878- 1899 Hoca Şerif Efendi 1901 - 1914 Hoca Kemalettin Efendi 1914 – 1917 Muğlalı Biber Hoca 1917 – 1918 Hoca vahit Efendi 1918 - 1919 Şaban Efendi (Arnavut olup Yeşilyurtta yetişmiştir ![]() 1919- 1920 Ahmet Çağlayan 1920’de Muğlalı Kazım ÜNLÜSOY’dur ![]() Okulun temelleri 1936 yılında zamanın Muğla Valisi Recai GÜRELİ tarafından atılmıştır ![]() ![]() ![]() Yerkesik Mekez Bölge Yatılı Okulu olarak ele alınan okulun planı üç katlıdır ![]() ![]() ![]() 1920-1944 seneleri arasında Yerkesik İlkokulunda vazife gören Kazım Ünlüsoy muhitin sevgisini kazanmış bir şahsiyettir ![]() 1944 yılında yeni binasına kavuşan Yerkesik ilkokuluna Enstitü mezunu genç ve idealist öğretmenler gelmiş ![]() ![]() ![]() 1944-1947 ders yılına kadar 6 kişilik bir öğretmen kadrosuyla çalışan Arif ELMAS, askerlik dolayısıyla vazifeden ayrıldı ![]() ![]() ![]() 1950 yılına kadar köyün malı olan okul 1951 Mayısından itibaren 16480 lira kıymet takdiri ile Belediyeden satın alınmak suretiyle Vilayet Tüzel kişiliğine intikal ettirilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Yerkesik halkının okumaya olan istek ve gayreti neticesinde okulumuzdan yıllar içinde çok değerli şahsiyetler yetişmiştir ![]() Okulumuzun binası Aralık 2004’te meydana gelen 5 ![]() ![]() 12 ![]() ![]() ![]() Yerkesik İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Okulun Bulunduğu İlçe: Merkez Okulun Telefonu: (252) 232 20 07 Okulun Faksı: (252) 232 20 06 Okulun Adresi: Akıncı Mah ![]() ![]() Okulun Web Adresi: http://www ![]() ![]() ![]() ![]() Okulun E-Posta Adresi: 186347@meb ![]() ![]() Okulun Müdürü: Hüseyin İÇEN Okulun Ulaşım Bilgileri: İl merkezine uzaklık 18km Muğla- Marmaris Yolundan (13 km Muğla Dirgeme Yol güzergahından) Her yarım saatte Muğla’dan ve Yerkesik’ten Belediye arabaları kalkmaktadır ![]() ![]() Metropol İçi / Dışı : İçi Ulaşım Durumu : Karayolu Lojman Durumu: Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Yerkesik İlköğretim Okulu Resimleri : Kaynak : webrehberi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
![]() |
![]() |
|