Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilköğretim, merkez, muğla, okulu, yerkesik

Yerkesik İlköğretim Okulu Merkez Muğla

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yerkesik İlköğretim Okulu Merkez Muğla

Yerkesik İlköğretim Okulu Hakkında - Yerkesik İlköğretim Okulu Tanıtım - Yerkesik İlköğretim Okulu Resimleri - Yerkesik İlköğretim Okulu İletişim

Yerkesik İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuzun geçmişi Yerkesik Mektebi İbtidaisi adıyla 1897 yılına kadar uzanmaktadır Okulun ilk öğretmeni Palabıyıkzade Salih Efendidir Bina olarak çarşı meydanının arkasında H İbrahim Demiral’ın kahvesinde eğitim verilmiştir
Mektebi İbtidainin Muallimleri:
1878- 1899 Hoca Şerif Efendi
1901 - 1914 Hoca Kemalettin Efendi
1914 – 1917 Muğlalı Biber Hoca
1917 – 1918 Hoca vahit Efendi
1918 - 1919 Şaban Efendi (Arnavut olup Yeşilyurtta yetişmiştir)
1919- 1920 Ahmet Çağlayan
1920’de Muğlalı Kazım ÜNLÜSOY’dur
Okulun temelleri 1936 yılında zamanın Muğla Valisi Recai GÜRELİ tarafından atılmıştır Bu tarihte kasaba belediye teşkilatı olmadığından inşaat imece usulu ile köylüler tarafından yapılmış, köy bütçesinden de 40000 lira kadar nakdi katkı yapılmıştır
Yerkesik Mekez Bölge Yatılı Okulu olarak ele alınan okulun planı üç katlıdır Ancak 1939 yılında 2 dünya savaşının çıkması üzerine inşaat 2 kat olarak tamamlanmıştır
1920-1944 seneleri arasında Yerkesik İlkokulunda vazife gören Kazım Ünlüsoy muhitin sevgisini kazanmış bir şahsiyettir
1944 yılında yeni binasına kavuşan Yerkesik ilkokuluna Enstitü mezunu genç ve idealist öğretmenler gelmiş Okulun baş öğretmenliğine Arif ELMAS atanmıştır Kazım ünlüsoy da Muğla-Merkez Cumhuriyet ilkokuluna nakledilmiştir
1944-1947 ders yılına kadar 6 kişilik bir öğretmen kadrosuyla çalışan Arif ELMAS, askerlik dolayısıyla vazifeden ayrıldı Aynı yıl Yerkesik belediye teşkilatı kuruldu Enstitü mezunu öğretmenlerin köylere alınması dolayısıyla, okula yeni öğretmen okulu mezunu öğretmenler getirilmiş, baş öğretmenliğe Yatağan Bozöyük Köyü Gezici Başöğretmeni Fevzi DEMİRAY getirilmiştir
1950 yılına kadar köyün malı olan okul 1951 Mayısından itibaren 16480 lira kıymet takdiri ile Belediyeden satın alınmak suretiyle Vilayet Tüzel kişiliğine intikal ettirilmiştir Okulun öğretmen kadrosu 1958-1959 yılında 9’a çıkarılmıştır 1960 yılında başöğretmen Fevzi DEMİRAY başka bir okula nakledilmiş Yerine öğretmenlerden Hüsnü TÜRKEŞ okul müdürü olarak atanmıştır
Yerkesik halkının okumaya olan istek ve gayreti neticesinde okulumuzdan yıllar içinde çok değerli şahsiyetler yetişmiştir
Okulumuzun binası Aralık 2004’te meydana gelen 54 şiddetindeki depremden olumsuz yönde etkilediğinden eğitim–öğretime eski lise binasında ve kendi ek binasında devam edilmesi kararlaştırılmış
12022007 tarihinden itibaren yeni binada eğitim-öğretime devam edilmektedir

Yerkesik İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bulunduğu İlçe: Merkez
Okulun Telefonu: (252) 232 20 07
Okulun Faksı: (252) 232 20 06
Okulun Adresi: Akıncı Mah Cumhuriyet Cad Yerkesik
Okulun Web Adresi: http://wwwyerkesikmebk12tr/
Okulun E-Posta Adresi: 186347@mebk12tr
Okulun Müdürü: Hüseyin İÇEN
Okulun Ulaşım Bilgileri: İl merkezine uzaklık 18km Muğla- Marmaris Yolundan (13 km Muğla Dirgeme Yol güzergahından) Her yarım saatte Muğla’dan ve Yerkesik’ten Belediye arabaları kalkmaktadır Öğretmenlerimizin çoğu Muğla’dan günlük geliş gidiş yapmaktadır
Metropol İçi / Dışı : İçi
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Yerkesik İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com