Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dursun, ilköğretim, karabacak, okulu, sürmene, trabzon

Dursun Karabacak İlköğretim Okulu Sürmene Trabzon

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dursun Karabacak İlköğretim Okulu Sürmene Trabzon

Dursun Karabacak İlköğretim Okulu Hakkında - Dursun Karabacak İlköğretim Okulu Tanıtımı - Dursun Karabacak İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Dursun Karabacak İlköğretim Okulu Resimleri

Dursun Karabacak İlköğretim Okulu Trabzon Sürmene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur

Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Dursun Karabacak İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Dursun Karabacak İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Dursun Karabacak İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Dursun Karabacak İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: DURSUN KARABACAK İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Dursun Karabacak ilköğretim Okulu Sürmene/Trabzon
Telefon Numarası: 4627461842
Faks Numarası: 4627461842

OKULUN TARİHÇESİ

1943 yılında Civra İlkokulu olarak eğitime açılmıştır Yapıldığı tarihte köy muhtarı olan Dursun KARABACAK’ ın önderliğinde Devlet–Millet işbirliği ile yapımı gerçekleştirilmiştir

İlk etapta okulumuz bir müdür odası ve beş dershaneli ve ahşap olarak inşa edilmiştir 1958–1959 öğretim yılında köyün adı Balıklı olarak değiştirilince okulun adı da Balıklı İlkokulu olarak değiştirilmiştir Arsası eski halk evinin alanı ile birleştirilerek tapulu olarak 1625 metre kara alana kavuşmuştur

1990 tarihinde okul müdürü ve Sürmene Belediye Başkanı'nın girişimleri neticesinde, okulun yıkılarak yeniden yapılması için Dursun KARABAK’ ın iş adamı olan oğulları ile temasa geçilmiştir 23061990 da eski okul yıkılarak yerine yeni okulun yapılmasına başlanmıştır Okulun yapım masrafları Refik, Şefik ve Erol KARABACAK kardeşler tarafından karşılanmıştır Okul 11 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır

Milli Eğitim Banklığının 29071991 tarihli yazısı gereği okulumuzun adı, okulu yapan işadamlarımızın babalarının anısına “DURSUN KARACAK İLKOKULU” olarak değiştirilmiştir

1998 yılında okula aynı hayırsever vatandaşlar tarafından bir kat daha ilave edilmiştir

Okulu Yapan Kişiler Hakkında Bilgi

Dursun KARABACAK Balıklı Mahallesi halkından olup İstanbul’a yerleşmiş ve daha sonra orada vefat etmiştir Okulu yaptıran çocukları Refik ,Şefik ve Erol KARABACAK kardeşler İstanbul’ da oturmakta olup su dağıtım işi ile uğraşmaktadırlar
GENEL BİLGİLER
Öğretmen Sayısı: 18
Öğrenci Sayısı: ---
Derslik Sayısı: 8
Bilgisayar Sınıfı: Var ( 15 + 1 )
Lojman: Yok

ULAŞIM

Okulumuz Sürmene ilçesine yaklaşık 1 km uzaklıkta olup sahil yolunun kenarındadır ve Sürmene ile Çamburnu arasındadır Ulaşım sorunu yok denilecek kadar azdır Sürmene içerisinden yaklaşık 10 dakikada bir Çamburnu'na hareket eden minübüs seferleri bulunmaktadır Ayrıca Çamburnu-Sürmene'den Trabzona 15 dakikada bir hareket eden minübüsler okul önünden geçmekedir Trabzon-Sürmene arası yaklaşık 1 saatte bir belediye otobüs seferleri vardır Bu seferlerin 2-3 tanesi Çamburnu'na olup okulun önünden geçmektedir

Kurumun Misyonu :

Yüksek öğretime şartlanmadan öğrencileri yetenekleri doğrultusunda meslek dallarına yönlendirmek için okul içi ve aile bağlantılı çalışmalar yapmak

Kurumun Vizyonu:

Çevresine ve çevresindeki insanlara saygılı ve duyarlı, bir mesleği benimseyen ve çalışmayı, üretmeyi seven bir fert olarak ara eleman istihdam eden kuruluşlara insan kazandırmak

mebgovtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com