Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anaokulu, esentepe, istanbul, kartal

Kartal Esentepe Anaokulu İstanbul

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kartal Esentepe Anaokulu İstanbul

Kartal Esentepe Anaokulu Hakkında - Kartal Esentepe Anaokulu Tanıtım - Kartal Esentepe Anaokulu Resimleri - Kartal Esentepe Anaokulu İletişim Bilgileri

Kartal Esentepe Anaokulu İstanbul Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Kartal Esentepe Anaokulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Kartal Esentepe Anaokulu resimleri (fotoğrafları), öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Kartal Esentepe Anaokulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel etkinlikler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: KARTAL ESENTEPE ANAOKULU

Adresi: Anafartalar Cad No: 27 Cevizli /Kartal/istanbul

Telefon Numarası: 2163875787

Faks Numarası: 2163068388

E-mail Adresi: esentepeanaokulu@esentepeanaok ulu<nlineimg" />tr

Web Adresi: Esentepe Anaokulu

OKULUMUZ HAKKINDA BiLGi

Okulumuz 1999 yılında eğitime başlamıstır Okul öncesi Eğitimi ile çocuga verilecek sağlıklı bir eğitim, çocugun zihinsel, duyğusal, fiziksel ve sosyal yönden gelismeleri sağlanarak, zekasının, kisiliğinin ve yeteneklerinin en üst seviyeye çıkarılmasına ve gelecekte basarılı bireyler olarak topluma kazandırılmalarına neden olacaktir

ViZYON ve MiSYONUMUZ
Misyonumuz; Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve gelistirilmesi anlamında okulumuzu örnek bir okul haline getirmektir Okul Öncesi Eğitimi ülkemizde 1980’li yıllardan itibaren yaygınlaşmaya ve önemi günümüzde daha da iyi anlaşılmaya başlamıstır
3-6 yaş, çocuğun zekasının en hızlı geliştiği dönemdir
Okul Öncesi Eğtiminin amaçlarından birisi de okul-aile işbirliginin sağlayabilmektir

AMAÇLARIMIZ

Okul öncesi eğitiminin amaç ve görevleri, Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçlarına ve Temel İlkelerine uygun olarak;

1 Çocukların beden, zihin ve duygu gelişmesini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak ;
2 Onları ilköğretime hazırlamak;
3 Şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetiştirme ortamı yaratmak;
4 Çocukların Türkçe'yi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamaktır

PROJELERİMİZ

Tamamlanan projelerimiz
Okul bahçemizin dizayn edilmesi , çimlendirilmesi , patika yürüyüş yolları
yapılması , ve çocukların daha rahat bir ortamda oyun oynamalarına olanak veren
piknik alanı ve oturma bankları yapılarak dizayn edilmiştir
Oyun parkurumuza , çok amaçlı kum havuzu , tırmanma merdiveni , denge parkuru ,kaydırak ve merdivenli oyun parkı , salıncak , jimlastik salıncağı gibi oyun
guruplarının yapılması tamamlanmış ve eğitime sunulmuştur Mini hayvanat bahçesi
fen ve doğa köşesi oluşturulmuştur
Tüm sınıflarımız laminant parke ve halılarla daha hijyenik bir düzeye
getirilmiştir
Çağın teknolojisini çocuklarımıza okul öncesinde tanımalarını sağlamak amacıyla
bilgisayar labaratuarı oluşturulmuş ve bilgisayar öğretimine başlanmıştır
Çocuklarımıza küçük yaşta trafik eğitimi verilmesi konusunda hassasiyetle durmaktayızBu sebeple yine okulumuzun bahçesinde müsait bir alanda trafik
eğitim pisti oluşturulmuşı ve burada çocuklarımıza trafikle ilgili bilgi edinmelerine destek verilmesi kararlaştırılmıştır Konularla ilgili gerekli
çalışmalara devam etmektedir

Yapılacak projelerimiz

* Okulumuza olan yoğun talep nedeniyle daha fazla öğrenciye yer verebilmemiz için okulumuzun yan tarafındaki bir alanımıza toplantı salonu ve yemekhane
yapılması mevcut yemekhaneninde tekrar sınıf haline dönüştürülmesi hususunda karar alınmıştır

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİNİN TEMEL İLKELERİ

Okul öncesi dönem yaşamın temelidir Bu dönemde öğrenme hızı çok yüksektir Her yaş grubunun genel gelişim özellikleri ortaktır; ancak her çocuğun kendine özgü olduğu da unutulmamalıdır
Okul öncesi eğitim bazı temel ilkelere dayanmaktadır Bu ilkeler aşağıda verilmektedir

1 Eğitimde çocuğun ve ailenin etkin katılımını sağlamak esastır
2 Çocuğa verilen eğitim onun gereksinimlerine uygun olmak zorundadır
3 Çocukların gereksinimlerini karşılamak amacıyla demokratik eğitim anlayışına uygun eğitim ortamları hazırlanır
4 Etkinlikler düzenlenirken çocukların ilgi ve gereksinimlerinin yanı sıra, okulun ve çevrenin olanakları da göz önünde bulundurulur
5 Çocukların Türkçe'yi doğru güzel konuşmalarına gereken önem verilir
6 Eğitim bildiklerinden başlar ve deneyerek öğrenmesine olanak tanır
7 Oyun çocuklar için en uygun öğrenme yöntemidir
8 Eğitimde çocuğun, kendine saygı ve güven duyması sağlanır, öz denetim kazandırılır
9 Çocukla iletişimde, kişiliğini zedeleyici şekilde davranılmaz, baskı ve kısıtlamalara yer verilmez
10 Okul öncesi dönemde verilen eğitim ile çocukların sevgi, saygı, işbirliği, sorumluluk, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma davranışları geliştirilir
11 Çocukların bağımsız davranışlar geliştirmesi desteklenir Yardıma gereksinim duyduğunda yetişkin desteği, rehberliği ve güven verici yakınlığı sağlanır
12 Çocuğun kendisinin ve başkalarının duygularını fark etmesi desteklenir
13 Çocukların hayal güçleri, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerileri, iletişim kurma ve duygularını anlatabilme davranışları geliştirilir
14 Okul öncesi eğitimde çocuğun gelişimi ve okul öncesi eğitim programı düzenli olarak değerlendirilir
15 Programlar hazırlanırken ailelerin ve içinde bulunulan çevrenin özellikleri dikkate alınır

Kartal Esentepe Anaokulu Resimleri

Kaynak : webrehberibiz - anaokulumorg - okulwebmebgovtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com