Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bornova, ilköğretim, izmir, mahmutbey, mediha, okulu

Mediha Mahmutbey İlköğretim Okulu Bornova İzmir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mediha Mahmutbey İlköğretim Okulu Bornova İzmir

Mediha Mahmutbey İlköğretim Okulu Hakkında - Mediha Mahmutbey İlköğretim Okulu Tanıtım - Mediha Mahmutbey İlköğretim Okulu Resimleri - Mediha Mahmutbey İlköğretim Okulu İletişim

Mediha Mahmutbey İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuzu yaptıran Mediha Mahmutbey Hanımefendi 1905-1967 yılları arasında yaşamıştır Aslen İstanköy'lü olup özel tahsil alarak İngilizce, Fransızca, Almanca ve Yunan lisanlarını bildiği bilinmektedir Bilime olan tutkusundan dolayı, sağlığında okul yaptırmayı çok istemiş, ancak okul yaptırmaya ömrü yetmemiştir Sağlığında vasiyette bulunduğu için akraba ve varisleri tarafından 1967 yılında Mediha Mahmutbey Hanım efendi anısına okul yapması için İzmir Valiliği'ne 450000 TL (Dört yüz elli bin) bağış yapılmıştır Bu paranın 120000 TL'si ile 6000 m2 olan arsa alınarak arsa üzerine iki katlı beş derslikli bir bina inşa edilerek 1970 yılında eğitim-çğretime başlamıştır

Çevrede nüfus artışı hızlandığından mevcut bina yetersiz kalmıştır 1974 yılında devlet tarafından iki katlı yedi derslikli ek bina yapılarak 1993 yılına kadar ilkokul olarak hizmet vermiştir 1993-1994 öğretim yılında ilköğretim okuluna dönüştürülerek okulun adı Mediha Mahmutbey İlköğretim okulu olarak değiştirilmiştir Mevcut bina yetersiz kalınca mevcut okul yönetimi ve koruma derneğince C blok ek bina yapılarak 1994-1995 öğretim yılında hizmete girmiştir Halen 17 derslik, 3 idari oda, 1 öğretmenler odası, 3 laboratuar olarak hizmet vermektedir

MİSYONUMUZ

Okulumuzda hem öğrenenler bakımından birbirlerinin öğrenmesinme ve gelişimine yardımcı olmanın önemine inanmış; Atatürk İlke ve Devrimleri doğrultusunda ilerici, çağdaş, kendisine bilimi rehber edinmiş, düşünen, sorgulatan, okuyan, sorumluluk sahibi; kendini, yaşadığı toplumu sürekli olarak geliştiren, mutlu ve özgüveni olan bireyler yetiştirmek Başarıya ulaşmanın adresiyiz İstenilince yapılmayacak hiçbir şey yoktur

VİZYONUMUZ

Okulumuzu demokratik, laik, Atatürkçü anlayışla şeffaf yönetilen, yeterli teçhizat ve donanıma sahip, huzurlu, eğitim-öğretim sistemi çağdaş yaklaşımlara uygun, bilimsel bir eğitim kurumu yapmak;

Öğrencilerimiz geliştirici çalışma ve etkinlikler düzenleyerek çağdaş, çevreci ve özdisiplin anlayışına sahip vbireyler olarak yetiştirmek, okul çalışanlarının, öğrencilerin ve velilerin katılımcı olduğu, sosyal, kültürel, ve sportif etkinliklerde ilde ve ülke çapında başarılarar kazanarak adını duyuran, ekip ruhu ile çalışan bir kurum haline getirmektir

Temiz toplum, sağlıklı okul Başarımız kendimizle yarışmaktır Başarısız öğrenci yoktur, ilgi alanalrı farklı olan öğrenciler vardı

Mediha Mahmutbey İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

İlçesi : Bornova
Okul Adresi : 316 sokNo:16 Çamdibi Bornova İzmir
Okul Telefonu : (232) 462 31 73
Okul Fax : (232) 461 92 68
Okul Web : http://wwwmedihamahmutbeyiook12tr
Okul E-Mail : 313238@mebk12tr
Okulun İlçe ve İl merkezine uzaklığı : Merkez
Metropol İçi / Dışı : İçi
Ulaşım Durumu : Karayolu
Ulaşım Bilgileri:
Lojman Durumu : Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Mediha Mahmutbey İlköğretim Okulu Resimleri :

biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com