|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| ankara, çankaya, ilköğretim, kemal, mimar, okulu |
Mimar Kemal İlköğretim Okulu Çankaya Ankara |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mimar Kemal İlköğretim Okulu Çankaya AnkaraMimar Kemal İlköğretim Okulu Hakkında - Mimar Kemal İlköğretim Okulu Tanıtım - Mimar Kemal İlköğretim Okulu Resimleri - Mimar Kemal İlköğretim Okulu İletişim Tarihçemiz Okulumuz Çankaya İlçesine bağlı olup A Bloğu 1 bina 1927 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılmış, Milli Eğitim Bakanlığı'na ilkokul olarak devredilmiştir![]() Mimar Kemalettin Bey tarafından projesi çizilmiş olup yapım proje mimarı tarafından uygulanmıştır ![]() Bu bina, tarihi eserler kapsamına alınmış , Anıtlar Yüksek Kuruluna bağlanmıştır ![]() B-Blok olan 2 binanın 1954 yılında yapımı tamamlanıp diğer binaya ek olarakhizmete sunulmuştur Her iki binada 1963 yılına kadar Mimar Kemal İlk Okulu adıyla eğitim ve öğretime devam etmiştir 1963-1969 yılları arası B blok Ergenekon Orta Okulu olarak, sonra daKocatepe Camii civarına Mimar Kemal Orta Okulu Olarak taşınmıştır ![]() B blok Ergenekon ilkokulu adı altında bağımsız müdürlük haline getirilmiştir ![]() 26 Kasım 1983 yılında Milli Eğitim Bakanlığı aynı bahçe içerisinde iki ayrı müdürlük bulunmasını sakıncalı bulup Mimar Kemal İlk Okulu adı altında birleştirmiştir ![]() 1994-1995 Eğitim Öğretim Yılında okulumuz bugünkü adını almıştır ![]() İLETİŞİM Yüksel Caddesi No: 18 Kızılay - ANKARA Tel: 0 312 418 90 19 - 0 312 419 27 08Faks: 0 312 425 06 29kaynak:mimarkemalio k12 tr
|
|
|
|