Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ankara, çankaya, ilköğretim, kemal, mimar, okulu

Mimar Kemal İlköğretim Okulu Çankaya Ankara

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mimar Kemal İlköğretim Okulu Çankaya Ankara

Mimar Kemal İlköğretim Okulu Hakkında - Mimar Kemal İlköğretim Okulu Tanıtım - Mimar Kemal İlköğretim Okulu Resimleri - Mimar Kemal İlköğretim Okulu İletişim

Tarihçemiz

Okulumuz Çankaya İlçesine bağlı olup A Bloğu 1 bina 1927 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılmış, Milli Eğitim Bakanlığı'na ilkokul olarak devredilmiştir
Mimar Kemalettin Bey tarafından projesi çizilmiş olup yapım proje mimarı tarafından uygulanmıştır
Bu bina, tarihi eserler kapsamına alınmış , Anıtlar Yüksek Kuruluna bağlanmıştır

B-Blok olan 2 binanın 1954 yılında yapımı tamamlanıp diğer binaya ek olarak
hizmete sunulmuştur
Her iki binada 1963 yılına kadar Mimar Kemal İlk Okulu adıyla eğitim ve öğretime

devam etmiştir 1963-1969 yılları arası B blok Ergenekon Orta Okulu olarak, sonra da
Kocatepe Camii civarına Mimar Kemal Orta Okulu Olarak taşınmıştır

B blok Ergenekon ilkokulu adı altında bağımsız müdürlük haline getirilmiştir

26 Kasım 1983 yılında Milli Eğitim Bakanlığı aynı bahçe içerisinde iki ayrı
müdürlük bulunmasını sakıncalı bulup Mimar Kemal İlk Okulu adı altında

birleştirmiştir

1994-1995 Eğitim Öğretim Yılında okulumuz bugünkü adını almıştır

İLETİŞİM

Yüksel Caddesi No: 18 Kızılay - ANKARA
Tel: 0312418 90 19 - 0312419 27 08
Faks: 0312425 06 29

kaynak:mimarkemaliok12tr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com