Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dumlupınar, eskişehir, ilköğretim, okulu, tepebaşı

Dumlupınar İlköğretim Okulu Tepebaşı Eskişehir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dumlupınar İlköğretim Okulu Tepebaşı Eskişehir

Dumlupınar İlköğretim Okulu Hakkında - Dumlupınar İlköğretim Okulu Tanıtım - Dumlupınar İlköğretim Okulu Resimleri - Dumlupınar İlköğretim Okulu İletişim

Dumlupınar İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuz 1920-1921 yılında Odunpazarı semtinde şimdiki Malhatun İlköğretim Okulu 'nun bulunduğu yerde Samsa Çavuş İlkokulu adıyla öğretime açılmıştır Bu okul 1921 yılında şehrimizin Yunanlılar tarafından işgal edilmesi üzerine kapanmıştır 1936 yılında orta mahalledeki Hacı Hasan Camii'nin bitişiğindeki medrese binalarında yeniden açılmıştır İki yıl burada faaliyet gösteren okulumuz 1938 yılında Süleyman Çakır'ın Alanönü Mahallesindeki evine taşınmış ve adı da IVİlkokul olarak değiştirilmiştir Aynı yıl yine bina değiştiren okulumuz aynı mahalledeki Kara Mehmet'in evine taşınmış ve adı da Dumlupınar İlkokulu olarak değiştirilmiştirTürk Ordusu'nun Dumlupınar Savaşlarında Yunanlılar'a karşı kazandığı büyük zaferin anısı böylece yaşatılmak istenmiştir

Şimdiki Okul binasının bulunduğu yerde lületaşı ticareti ve ihracatı ile uğraşan Ermeni asıllı Agopyan Efendi'ye ait büyükçe bir ev ve diğer ermeni evleri vardı Bu bina Yunan işgalinden önce Eskişehir Öğretmen Okulu olarak kullanılmış ve üç devre mezun vermiştir Yunan işgali ile öğretmen okulu kapanmıştır Sakarya Savaşı'nın zaferle sonuçlanması üzerine Yunanlıların şehrimizi boşaltmalarından sonra bu bina ve diğer ermeni evleri Kurtuluş Savaşı boyunca ve Cumhuriyet'in ilanından sonra da bir müddet askeri hastane olarak kullanılmıştır

Ermenilerin yurdumuzu terk etmesi ile hazineye ve şahıslara intikal eden evler kamulaştırılarak okul arsası olarak temin edilmiştir Projesi Milli Eğitim Bakanlığı ve bütçesi Vilayet bütçesinden karşılanan okul binası 11111938 tarihinde ihale edilmiş 06071940 yılında yapımı tamamlanmıştırAynı yıl öğretime açılan okulumuz vilayet bütçesinden 61511 lira 15 kuruş'a mal olmuştur

1940 yılında 1997-1998 öğretim yılına kadar 5 sınıflı Dumlupınar İlkokulu olarak eğitim öğretime devam etmiş olup, bu süre içinde 7307 öğrenci okulumuzdan İlkokul diploması alarak mezun olmuştur 1997-1998 öğretim yılından itibaren adı 8 sınıflı Dumlupınar İlköğretim Okulu Olarak değiştirilmiştir İlköğretim okulu olarak ilk mezunlarını 16 Haziran 2000 tarihinde vermiştir 2005 yılına kadar toplam 590 öğrenci İlköğretim Diploması alarak okulumuzdan mezun olmuştur

1936 yılından itibaren okulumuzda; Müdürler ve Müdür Yardımcıları
Abdulkadir Tefik (1936-1940)
Refik COŞKUNER (1940-1951)
Emin ERTOK (1951-1970)
Hikmet AYTÖRE (1970-1989)
Hasan İNCE (1989-1994)
Memduh ŞEN (1994-)

Ramazan ÖTERKUŞ Müd Yrd (1990-2006)
Murat KURŞUN MüdYrd (2005-2007)
Emir Emrullah ERARSLAN Müd Yrd (2007-)
Serap Ekici Müd Yrd (2008-)

Dumlupınar İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bulunduğu İlçe: Tepebaşı
Okulun Telefonu: 2222301711
Okulun Faksı: 2222309898
Okulun Adresi: HOŞNUDİYE MAHİSTASYON CADNO:23 Tepebaşı Eskişehir
Okulun Web Adresi: http://dumlupinario26mebk12tr
Okulun E-Posta Adresi: dumlupinar26@gmailcom
Okulun Müdürü: Memduh ŞEN
Okulun Öğretmen Sayısı: 36
Okulun Öğrenci Sayısı: 800
Okulun Derslik Sayısı: 14
Okulun Ulaşım Bilgileri: İstasyon Caddesi'nin üzerindeki İstasyon Parkı'nın tam karşısında bulunan okulumuza; İsmet İnönü-1 durağında inerek tramvayla, İstasyon Parkı'nda inerek hem 5-27-54 numaralı otobüslerle hem de 19 ve 23 numaralı minübüslerle ve İstasyon'da inerek kırmızı 16 numaralı minibüsle rahatça ulaşılabilmektedir Av Mail Büyükerman Ana Okuluyla komşu olan okulumuz, Anadolu Üniversitesine, Tren İstasyonuna, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesine, Doktorlar Caddesine ve çeşitli alışveriş ve iş merkezlerine yakın konumdadır
Metropol İçi / Dışı : İçi
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Dumlupınar İlköğretim Okulu Resimleri :

biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com