Hz. Fâtıma (R.A.) Validemizin Okuduğu Salavat |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hz. Fâtıma (R.A.) Validemizin Okuduğu SalavatAllahümme salli alâ men ruhuhu mihrabül ervahi vel melâiketi vel kevni; Allahümme salli alâ men huve imamul enbiyâi vel mürseliyn; Allahümme salli alâ men huve imamu ehlil Cenneti ibâdillahil mü’miniyn ![]() Manası: Ya rabbi! Babacığım Hazreti Muhammed(s a v )’e salat getir O bütün kainatın kıblesidir Ervahlar, melaikeler ve peygamberler hep ondan şefaat isterler Ya rabbi! Benim peygamberim Hazreti Muhammed’e salat getir Çünkü o peygamberlerin ve resullerin reisidir Ya Rabbi! Babam Hazreti Muhammed (s a v )’e salat getir Zira o mü’minlerin,cennet ahalisinin,peygamberlerin ve resullerin en hayırlısıdır![]() Fazileti Kıymetli salavat-ı şerifelerden bir tanesi de Hazreti Fatıma(r anha ) validemizin getirdiği salavat-ı şerifedir Bu salavat-ı şerife kitaplarda yoktur Zamanın büyük ruhanilerinden birisi diyor ki:“Mekke-i Mükerreme’de ruhanilerden birinin meclisine Cenabı Peygamber, Hazreti Fatıma validemiz ile teşrif buyurdular Baktım ki Hazreti Fatıma validemiz, muhterem pederlerine cennet lisanı ile bu salavat-ı şerifeyi getiriyorlar Cennet ehli Süryani dili üzeri harflerle konuşurlar Elif lam miym gibi Ben de bu salavat-ı şerifeyi arapçaya çevirdim ”Birisi rüyada Hazreti Fatıma validemizi gördü ve sordu: “Bu salavat-ı şerife senin midir?” Hazreti Fatıma validemiz cevaben: “Evet” dedi ![]() “Bunu bir kişi bir defa okursa müjdesi nedir?” dedi Hazreti Fatıma(r anha) validemiz buyurdu:“Eğer bu salavat-ı şerifeyi bir defa okursanız denizler mürekkep, ağaçlar kalem olsa bunun sevabını yazmakla bitiremez ”Hazreti Fatıma(r anha) validemizin bu sözü çok acaibine gitti ve bu salavat-ı şerifenin faziletini Cenabı Peygamber(s a v )’den sordu:“Ya Rasulellah! Hazreti Fatıma böyle diyor Bunu benim zihnim kaldırmadı ”Bunun üzerine Rasulü Ekrem(s a v ):“Fatıma ne dediyse doğrudur” buyurdu Bu salavat-ı şerife Cenabı Peygamber’i o kadar övüyordu ki, arkada hiçbir şey bırakmıyordu![]() (Sabah, akşam okunması tavsiye edilmiştir) alıntıdır |
|
|
|