Prof. Dr. Sinsi
|
Efeler İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Aydın
Aydındaki İlköğretim Okulları Hakkında - Efeler İlköğretim Okulu Tanıtımı - Aydın Merkez'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Efeler İlköğretim Okulu Resimleri - Efeler İlköğretim Okulu Hakkında
Efeler İlköğretim Okulu
Tarihi gelişim
Efeler Diyarı Aydın’ımızın adı ile özdeşleşmiş olan, sıfatını tam 37 yıldır gururla taşıyan okulumuz 1967-1968 eğitim öğretim yılında Güzel hisar Mahallesinde Efeler Ortaokulu olarak eğitime girmiştir 1976 yılında Lise kısmının da açılmasıyla Efeler Lisesi bünyesinde eğitim öğretime devam etmiştir 18 ağustos 1993 tarihinde Efeler Lisesinden ayrılmış ve ilköğretim okulu olarak hizmet etmeye başlamıştır
3 binada hizmet veren okulumuzda toplam 42 derslik bulunmakta ayrıca 2 Ana sınıfı,2 bilgisayar laboratuarı, 2 Fen bilgisi laboratuarı, bilişim odası, kütüphanesi, resim, müzik, iş ve teknik atölyeleri,çok amaçlı salonuyla öğrencilerini sağlıklı bir eğitim ve öğretimden geçirmektedir
Aydın’ın folklor birikiminin önemli bir parçası olan halk oyunlarına, adının da sorumluğunu taşıyarak, büyük değer veren okulumuz bu alanda katıldığı yarışmalarda çeşitli dereceler almış 1993-1994 Eğitim Öğretim yılında Uşak’ta yapılan yarışmada grup ikincisi, 1996-1997 Eğitim Öğretim yılında Denizli’de Türkiye birincisi, 1997-1998 Eğitim Öğretim yılında Çorum’da Türkiye ikincisi olmuştur
Efeler ilköğretim okulu halk oyunlarına gösterdiği duyarlılığın sadece yarışmalara katılım boyutunda olmadığını kanıtlamak, Aydın folklorunu ülkemiz içinde olduğu kadar uluslar arası düzeyde de tanıtmak amacıyla uluslar arası festivaller düzenlemeye başlamıştır 2001-2002 Eğitim Öğretim yılından itibaren “Uluslararası Çocuk Şenliği” festivallerini büyük bir coşkuyla devam ettirmektedir
Efeler İlköğretim Okulu Kadrosu
Efeler İlköğretim Okulu 1993 yılında, eğitim ve öğretime başlamıştır Efeler İlköğretim Okulunda şimdiye kadar 1 Müdür görev yapmıştır Bugün 56 yaşın birikim ve tecrübesine sahip Şeref SÖKMEZ Efeler İlköğretim Okulunun müdürlük görevini yürütmektedir Okulda bir Müdür Başyardımcısı, 2 Müdür yardımcısı olmak üzere toplam 4 idareci görev yapmaktadır Okulun toplam öğretmen sayısı 56 olup, bunlardan 20‘si sınıf öğretmeni 28 zi alan öğretmenidir Okulumuzda 2 psikolojik danışma ve rehberlik öğretmeni görev yapmaktadır Okulun yazışma ve diğer hizmetlerinin yürütülmesinde toplam 1 memur ve 2 yardımcı hizmetli personel görev yapmaktadır
İdareci, öğretmen ve memur arasındaki ilişkilerin sevgi ve güven esası üzerinde yükselmesi eğitim ve öğretim süreçlerindeki hedeflere ulaşılması açısından son derece önemlidir Bu gerçekten hareketle Efeler İlköğretim Okulu personeli arasında aşağıdan yukarıya ve yukarıdan aşağıya sıcak ve samimi sosyal ilişkiler kurulmasına özen gösterilir İdarecilerin işlerin yürütülmesi esnasında personelin dilek ve ihtiyaçlarını dikkate alarak onların bilişsel, bedensel ve duygusal yönlerden en iyi performansla eğitim ve öğretim-öğretim süreçlerine katılması beklenir Bu amaçla personel arasında demokratik bir iletişim ortamı sağlanmasına çalışılır Bu yönde bir sosyal ortam yaratılabilmesi, olağan süreçte işletilen mekanizmalar yanında çeşitli vesilelerle personel arasındaki sosyal ilişkileri güçlendiren etkinler düzenlenir Bunlardan biri de her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen yemekli eğlencelerdir Bu yemeklerde okulda önemli işlere imza atmış kişilere veya emekli olan öğretmenlere plaketler ve anı ödülleri verilir Burada birlik ve dayanışma ruhu öne çıkar, Atatürkçü eğitime vurguda bulunulur ve öğretmeni idarecisi gece boyunca oyunlar oynayıp eğlenirler
2 Okulun Fiziki Durumu
Efeler İlköğretim Okulu Aydın merkezde, Güzel hisar mahallesinde eski sanayi bitişiğinde inşa edilmiş Okulumuz 4000 metrekare alan üzerine kurulu üç ana binadan oluşmaktadır Bu binalar A Blok, B Blok ve C Blok olarak adlandırılmıştır A Blokta 16 derslik, 2 öğretmenler odası, 2 fen ve teknoloji laboratuarı, 2 teknoloji tasarım atölyesi, 1 müdür odası, 2 müdür yardımcısı odası, 1 memur odası, 1 beden eğitimi odası ve 4 tuvalet; B Blokta 1 rehberlik odası, 1 müdür yardımcısı odası, 2 bilgisayar laboratuarı, 19 derslik, 1 öğretmenler odası ve 4 tuvalet; C Blokta 3 derslik, 2 anasınıfı, 1 müzik odası, 1 resim odası, ve 2 tuvalet bulunmaktadır Ayrıca okulda öğrenci ve öğretmenlere hizmet veren 1 kantin ve Çok amaçlı salon bulunmaktadır Okul bahçesinde 1 basketbol sahası, 1 futbol sahası, 1 voleybol sahası ve kapalı alanda 2 masatopu masası öğrencilerin sportif faaliyetleri için kullanımdadır
3 Eğitim Araç Gereç ve Teknolojik Donanımı
Okulumuz çağdaş eğitim standartlarını yakalayabilmek için bilim ve teknolojinin gerektirdiği eğitim araç gereçlerini bulundurmaya olabildiğince gayret göstermektedir Oklumuzda görevli öğretmen kadrosu özellikle tepegöz ve bilgisayar destekli eğitim gibi teknolojik destekli eğitim öğretim ortamları yaratmaya özen göstermektedirler Öğretmenlerimizin yaklaşık % 50‘si derslerini bu çerçevede gerçekleştirmektedir Okulumuzda teknolojik destekli eğitim vermek için sınıfta televizyon, bilgisayar ve yansıtım cihazı bulunmaktadır İngilizce, Türkçe, Matematik, Fen Teknoloji, Teknoloji Tasarım, Sosyal Bilgiler derslerinde kullanılan eğitim CD’lerinden yararlanılmaktadır
Müzik odasında Müzik portesi çizilmiş tahta,her öğrencinin oturabileceği sıra,derslerde kullanılmak üzere org,ve saz bulunmaktadır ayrıca öğrencinin getireceği elektrikli müzik aleti için yeterince piriz bulunmaktadır
Teknoloji Tasarım Atölyesi,
Sosyal Bilgiler Atölyesi,
Fen ve Teknoloji Laboratuarı, deney malzemelerimiz mevcuttur,eksik olanlarda sipariş edilip tamamlanmıştır eksiklerimiz giderilmiş olup, ayrıca projeksiyon ve tepegözle eğitim verilmektedir
Bilgisayar Laboratuarları, 2000 yılında I Faz kapsamında kurulmuş eski bilgisayarlardan oluşmaktadır Artık ihtiyaca cevap vermemektedir Bu konudaki sıkıntılarımız yetkili mercilere iletilmiştir
Efeler İlköğretim Okulu Aydın Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Efeler İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Efeler İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Efeler İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v s spor dallarındaki başarıları, Efeler İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz
Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: EFELER İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: GÜZELHİSAR MH 13 SK NO: 48
Telefon Numarası: 2562145498
Faks Numarası: 2562128782
E-mail Adresi : Bilgi Yok
Web Adresi: Efeler İlköğretim Okulu
Kaynak : webrehberi biz - www meb gov tr
Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
|