![]() |
Kurtuluş İlköğretim Okulu Çankaya Ankara |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurtuluş İlköğretim Okulu Çankaya AnkaraKurtuluş İlköğretim Okulu Hakkında - Kurtuluş İlköğretim Okulu Tanıtım - Kurtuluş İlköğretim Okulu Resimleri - Kurtuluş İlköğretim Okulu İletişim Tarihçemiz * Okulumuz 1929 yılında Düyun-u Umumiye Binası olarak bilinen bugünkü merkez binasında Erkek Ortaokulu adı ile eğitim ve öğretime başlamıştır ![]() ![]() * 1930 yılı sonlarına doğru bugünkü Anafartalar Lisesi’nin bulunduğu binaya yine Erkek Ortaokulu adı ile nakledilmiştir ![]() ![]() ![]() * 1934 yılında okulumuz Taş Mektep olarak bilinen bugünkü merkez binasına yeniden dönüş yapmış olup, adı Birinci Ortaokul olmuş ve müdürü Necati AKSU’dur ![]() * 1936 yılında okul müdürü Necati AKSU; Gazi Lisesi’ne tayin olunca, Feridun DÜNDAR okul müdürlüğüne getirilmiştir ![]() * 1939 yılında şimdiki Cebeci Ortaokulu, Dördüncü Ortaokul olarak açılınca Feridun DÜNDAR, Dördüncü Ortaokulu İhsan BOZYİĞİT’de okulumuza müdür olarak atanmıştır ![]() * 1945 yılında Üçücü Ortaokul okulumuzla birleştirilmiş ve yine Birinci Ortaokul adı ile eğitim ve öğretimine devam etmiştir ![]() * 27 Eylül 1954’de okulumuz bünyesinde lise de açılmış olup okul bu tarihten itibaren Kurtuluş Lisesi adı ile öğrenimine devam etmiş ve Müdür İhsan BOZYİĞİT’de Lise Müdürü olarak unvan değiştirmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() * 08 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * 1969-1970 öğretim yılına başlarken Lise kendisi için yapılan binaya taşınınca 05 ![]() ![]() ![]() ![]() * Okulun kuruluşunda o zamanki adı ile Taş Mektep olan ilk binası ilkokul olarak açılmışsa da hiç bir zaman ilkokul olarak kullanılmamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Okulumuz 1994-1995 eğitim-öğretim yılından buyana, KURTULUŞ İLKÖĞRETİM OKULU adıyla eğitim-öğretimine devam etmektedir ![]() ADRES : Cemal Gürsel Caddesi No: 32 Kurtuluş - Çankaya / ANKARA TELEFON : 312 431 63 20 505 778 63 98 FAX : 312 431 63 21 Okulumuz, Ankaray Kurtuluş durağında bulunmaktadır ![]() kaynak:cankayakurtulusio ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|