08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Maltepe İlköğretim Okulu Çankaya Ankara
Maltepe İlköğretim Okulu Hakkında - Maltepe İlköğretim Okulu Tanıtım - Maltepe İlköğretim Okulu Resimleri - Maltepe İlköğretim Okulu İletişim

TARİHÇE
Okulumuz 1954-1955 yılında Eğitim ve Öğretime başlamıştır 1954 yılında yapımı tamamlanan Okul binasının 8 derslik,1 İdare Odası, çok amaçlı salon ve tuvaletleri bulunuyordu Zamanla öğrenci sayısı arttığından, 1965 yılında okulumuza ek olarak 12 derslik daha yapılmış, 20 derslikli bir okul haline getirilmiştir Bu bölgeye ilk yapılan okul, bugünkü Sarar İlkokuludur Sarar İlkokulu kuruluşunda “MALTEPE İLKOKULU” adını almış, daha sonra MALTEPE ismi kurulduğu semtin adına bağlı olarak okulumuza verilmiştir Okulumuz bu bölgeye yapılan ilk okul özelliğini taşımaktadır 1994-1995 Eğitim Öğretim yılında MALTEPE İLKÖĞRETİM OKULU olarak 8 yıllık kesintisiz Eğitim Öğretime başlamış, 1996-1997 Eğitim-Öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir
Okulumuz Çankaya İlçesi Turgut Reis Cad Bitiştiren Sokak Maltepe’de bulunmaktadır Okulumuzun Eğitim ve Öğretimdeki başarısı nedeniyle yoğun öğrenci başvurusu olduğundan 1999-2000 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde velilerin öz gayreti ile gerekli olan tüm projeler hazırlanmış, ek bina isteği Ankara Valiliğine bildirilmiştir 23 Mart 2000 tarihinde yapılan başvuru ile isteğimiz Milli Eğitim Bakanlığınca kabul edilmiştir Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı Ankara İli 44 Kent İlköğretim Okulu Rehabilitasyonu 01 11 2001 tarihiyle 4271,0 m2’lik ek derslik inşaatı ihalesi gerçekleşmiştir Ekim 2002 yılında 5 idari bölüm, 24 derslik, 7 işlikten oluşan ek bina inşaatına başlanmış, 2003 Nisan ayında ek bina inşaatı tamamlanmıştır Ana bina ve ek binada 42 dersliği ile 2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında tam gün Eğitim-Öğretime başlamıştır Başkentimiz Ankara’nın en özel yerinde Yüce Ata’mızın dinlenme yeri Anıtkabir’in karşısında yer alan okulumuz uzun yıllardır çevreye hizmet veren, pek çok önemli insan yetiştirmiş olmanın bilinci ve gururu içindedir Atatürk İlke ve devrimleri doğrultusunda çağdaş Eğitim-Öğretim yapan bir eğitim kurumudur
Okulumuzun Mimari Durumu
1- Müdür Odası,
2- 4 Müdür Yardımcısı Odası,
3- 1 Öğretmenler Odası,
4- 1 Memur Odası,
5- 1 Hizmetli Odası ve Hizmet Odası,
6- 2 Atatürk Köşesi,
7- 41 Derslik ( 3 Anasınıfı + 38 İlköğretim Sınıfları dersliği),
8- 2 Fen Laboratuarı,
9- 2 Bilgisayar Odası, 1 BT Sınıfı (20+1 şeklinde
10- 2 Atölye-İşlik (2 Teknoloji ve Tasarım Atölyesi)
11- 1 Müzik Odası, 1 Rehberlik Odası,
12- 1 Okul Kütüphanesi,
13- 2 Çok Amaçlı Salon,
14- Her katta ayrı ayrı kız ve erkek öğrenciler tuvaleti,
15- 1 Arşiv odası, 2 Kalorifer kazan dairesi,
16- Tören Alanı ve Oyun Bahçesi,
İLETİŞİM
Okul Adresi:Turgut Reis caddesi Bitiştiren sokak No:9 MALTEPE
Okul Tel:0312 2293859
Okul Fax:0312 2311445
Okul Web adresi:www maltepeilkogretim k12 tr
OKUL GÖRÜNTÜLERİ