Fax Nasıl Çekilir :) |
|
|
#1 |
|
sevdalibulut
|
Fax Nasıl Çekilir :)Hikaye Maslak Oto Sanayi'de bir tamirci ile Fax makinası satış ve teknik servis hizmeti veren firmanın elemanı arasında geçiyor (bi hayli sene evvel) Şahıslar: T: Tamirci F: Fax Satıcısı S: Teknik Servis elemanı T: Aluu ![]() ![]() xx büro makinaları mı?F: Evet ![]() ![]() Buyrun![]() ![]() Nasıl yardımcı olabilirim?T: Geçenlerde sizden bi faks makinası almıştık ![]() ![]() ![]() F: Evet Efendim ![]() ![]() Sorun neydi?T: Bizim fakslar gitmiyor ![]() ![]() ![]() F: Nasıl yani? T: Numarayı çeviriyoruz ![]() ![]() Cız cuz![]() ![]() bi takım cırıltı oluyor![]() ![]() faturayı çekiyor makina, öbür taraftan çıkartıyor arkasından yazan bi kağıt veriyor![]() ![]() ![]() ![]() F: Tamam efendim bu doğal İletim raporu bu![]() ![]() Tam olarak neler yazdığını okuyabilir misiniz lütfen?T: Tarih ve saat yazıyor burda ![]() ![]() bi de bizim nümero![]() ![]() sonra tıransmit kompliit gibisinden bişey![]() ![]() Ama karşı tarafta sadece tarih felan yazılı bi kaat çıkıyormuş![]() ![]() 5 kere denedik![]() ![]() müşteri sinirlendi kaadımı bitiriyorsunuz diye![]() ![]() ![]() F: Hemen servis elemanlarımızı yolluyorum efendim ![]() ![]() Akşam üzeri gelip bakar arkadaşlar![]() T: Sağol koç ![]() ![]() geç kalmasınlar ama![]() ![]() F: Kalmazlar efendim ![]() ![]() ![]() Servis elemanı sözkonusu tamirhaneye gider ![]() ![]() oradan firmaya bir deneme faksı çeker![]() ![]() bir sorun yoktur![]() ![]() ![]() Ertesi gün ![]() ![]() ![]() T: Aluuu! ![]() ![]() xx büro makinaları mı?F: Evet buyrun ![]() ![]() ![]() T: Kardeşim gelin alın bu faks makinasını paramı da geri verin! Bozuk bu makina! F: Ama efendim!! T: Aması maması yoh! Bozuk! Bi b k göndermiyo![]() ![]() ![]() F: Efendim dün gelen servis elemanımız makinada bi sorun olmadığını söylüyor ![]() ![]() Hem deneme olarak gönderdiği faxta da sorun yok![]() ![]() Acaba karşı tarafta sorun olmasın![]() ![]() T: Hayır kardeşim! Herkesin makinası mı bozuk? Bi sizinki mi çalışıyo? Kime gönderdiysek alamadı faturayı ![]() Faturayı almadan para da ödemiyo pezevekler![]() ![]() Gelin alın şunu yoksa ben getirip kafanızda kırıcam![]() ![]() ![]() F: Lütfen sinirlenmeyin efendim ![]() ![]() Bir kere daha deneyelim lütfen![]() ![]() Bakın bizim şirketin faks numarası xxx xx xx![]() ![]() şimdi bu numaraya gönderin![]() ![]() ![]() T: Ne göndericem? F: En son gönderdiğiniz faturayı mesela ![]() ![]() ![]() T: Peki ![]() ![]() gönderiyorum![]() ![]() (fonda telefon çevirme efekti)F: Evet çalıyor bizim faks ![]() ![]() Evrağı yerleştirdiniz mi makinaya![]() ![]() ![]() T: Yerleştirdim tabi ![]() ![]() (fonda handshaking efekti)F: Tamam geliyor ![]() ![]() ![]() T: İnşallah ![]() ![]() Yoksa ben gelicem oraya![]() ![]() ![]() F: Kem küm (zira eleman fakstan üzerinde sadece caller ID ve tarih yazılı bi kağıt çıkmaktadır) T: Evet geliyor muymuş? F: Bir dakika ayrılmayın efendim ![]() ![]() Teknik destek elemanımızı çağırıyorum![]() ![]() ![]() T: Bozukmuş di mi? Ben dediydim ![]() ![]() Yalan mı söylicez![]() ![]() ![]() F: Bir dakika lütfen ![]() (beklemeye alır ve servis elemanını arar![]() ![]() ) Dün arıza için gittiğin filanca var ya![]() ![]() telefonda![]() ![]() ve faksı harbiden bozukS: Olamaz deneme için şirkete fax çektim sorun yoktu ![]() ![]() ![]() F: Gel de gör boş kağıt çıktı ![]() ![]() ![]() S koşarak gelir F'den fax'ı alır ![]() ![]() ![]() S: Abi bi dakka ![]() ![]() bu nedir?F ile S dikkatlice bakarlar boş gibi görünen fax kağıdına ![]() ![]() S telefonu F'den alırS: Alo ![]() ![]() merhaba![]() ![]() ben dün bakım için gelen falanca![]() ![]() ![]() T: Kardeşim uzatmayın ![]() ![]() gel al bi b ka yaramaz makinayı![]() ![]() bi de servis mervis diye geçiniyosun, sen de bi halttan anlamıyosun![]() ![]() keriz mi sandınız lan beni![]() ![]() ![]() S: Bir dakika efendim ![]() ![]() sakin olun lütfen burada sinirli bir takım konuşmalar geçerS: (Israrla) Sakin olun lütfen ![]() ![]() şimdi adım adım ne yaptığınızı anlatarak xxx nolu faksa tekrar gönderir misinizT: demin de denedik olmadı işte ![]() ![]() bozmayın adamın asabını![]() ![]() ![]() S: Lütfen ![]() ![]() son bir deneme![]() ![]() yoksa hemen gelip alıyorum cihazı![]() ![]() ![]() T: La havle ![]() ![]() hadi bakalım![]() numarayı çeviriyom![]() ![]() sıtart mıdır nedir ona basmadan da zarfı koyuyom makinaya![]() ![]() S: Zarf mı? ne zarfı? T: Fatura zarfı ![]() ![]() ![]() S: Zarfı nerden çıkardınız yahu? T: E faturayı zarfa koyup yollardık ![]() ![]() ![]() S: Olur mu efendim?? zarfa konurmu? T: Sizin arkadaş öyle dediydi ![]() ![]() S: Hangi arkadaş? T: Tanıtıma gelen arkadaş ![]() ![]() aleti de o getirdiydi zaten![]() ![]() kazıkladı bizi bne![]() ![]() bozuk makinayı kakaladı bize![]() ![]() S: Nasıl??? T: Postaya vericenize faxlarsınız faturayı dediydi ![]() ![]() S: ehe!!??? (telefonu elinden düşürür ve ufak bi baygınlık geçirir gülmekten) ![]() ![]()
|
|
|
|