![]() |
İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi Okula Giriş Şartları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi Okula Giriş ŞartlarıOkula Giriş Şartları Başvuru Şartları Bu okulların giriş sınavına başvuracak öğrencilerde aranacak şartlar şunlardır; a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, b) İlköğretim okulu sekizinci sınıf öğrencisi olmak, c) İlköğretim okulunun altıncı, yedinci ve sekizinci sınıflarında sınıf tekrar etmemiş olmak, d) Evli olmamak, e) Bulunduğu ilköğretim okulunun öğretmenler kurulunca aday gösterilmiş olmak ![]() Bulunduğu ilköğretim okulunun öğretmenler kurulunca aday seçimi yapılırken öğrencinin; a) Çalışkanlığı, b) Öğretmenlik mesleğine karşı ilgisi ve yatkınlığı, c) Konuşma, kavrama ve ifade yeteneği, d) Kendine olan güven duygusu, e) Ahlak durum, f) Fizik görünüşü itibarıyla bilinen bir beden ve ruh bozukluğunun bulunup bulunmadığı gibi hususlar göz önünde bulundurulur ![]() (a), (b), (c), (d) de belirtilen kriterlerin tespitinde, ilgi envanteri, tutum ölçeği ve kişilik tasarımı gibi objektif ölçme araçları göz önünde bulundurulur ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|