Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ubuntu

Ubuntu

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ubuntu

Ubuntu 1010 Maverick Meerkat

Web sayfası:
wwwubuntucom

Şirket/Geliştirici:
Canonical Ltd / Ubuntu Vakfı

IS Ailesi:
Unix-like (Debian GNU/Linux)

Kaynak Modeli:
Özgür Yazılım / Açık Kaynak

Son kararlı sürüm:
1010 / 101010

Desteklediği dil(ler):
Çokdilli (55'ten fazla)

Güncelleme Yöntemi:
APT (arayüz mevcut)

Paket Yöneticisi:
dpkg

Desteklenen Platformlar:
IA-32, x86-64, lpia, SPARC, PowerPC, ARM, IA-64

Çekirdek türü:
Monolitik (Linux)

Varsayılan kullanıcı arayüzü:
GNOME

Lisans:
GNU GPL, ve diğer lisanslar

Çalışma Bölgesi:
Güncel

Ubuntu, Linux tabanlı ve Debian geleneğini temel alan bir işletim sistemidir Ubuntu'nun hedefi ortalama bilgisayar kullanıcılarına kullanımı ve kurulumu oldukça kolay, güncel ve güvenli bir işletim sistemi sunmaktır Ubuntu aldığı %30'luk oyla, 2007 yılında masaüstü kullanımında en gözde Linux dağıtımı seçilmiştir
Ubuntu, herkesin özgürce kullanabildiği; yayınlamakta, kopyalamakta veya kodlarını özgürce değiştirip geliştirebildiği yazılımlardan oluşur Bunların çoğunluğu GNU Genel Kamu Lisansı ile güvence altına alınmış, özgür yazılım / açık kaynak yazılımlardır
Ubuntu Güney Afrika'lı girişimci Mark Shuttleworth'e ait Canonical Ltd'nin sponsorluğunda geliştirilmektedirCanonical, Ubuntu'yu satarak kar etmektense, ücretsiz dağıtır Şirket, Ubuntu'yu kullanan kuruluşlara isterlerse teknik destek satarak gelir sağlar Canonical Ubuntu'yu açık kaynak kodlu ve özgür yazılım olarak sunduğu için, dünya çapında bu işletim sistemini kullanan ve geliştiren gönüllü kullanıcıları sayesinde, tüm bir işletim sistemini tek başına geliştirmek zorunda kalmaz
Tüm Linux severlerin yaptığı geliştirmeler, onu temel alan Ubuntu'yu da doğrudan geliştirir
Canonical, Ubuntu dışında resmi olarak üç farklı Ubuntu-benzeri işletim sistemini destekler: Kubuntu, Edubuntu, Ubuntu Sunucu Sürümü (Server Edition) Ayrıca dört farklı Ubuntu benzeri işletim sisteminin geliştirilmesine de katkı sunar: Xubuntu, Gobuntu, Ubuntu Studio, Mythbuntu
Canonical altı ayda bir Ubuntunun yeni sürümünü çıkarmakta, her sürüm için de on sekiz ay boyunca güvenlik yamaları, geliştirmeleri ve yazılım güncelleştirmeleri desteği sunmaktadır
Ayrıca LTS (Uzun Süreli Destek, Long Term Support) adındaki sürümleri üç yıl boyunca masaüstü bilgisayarlar, beş yıl da sunucu bilgisayarlar için desteklenir ve iki yılda bir çıkar
Ubuntu'nun en son güncel sürümü 1010 Maverick Meerkat 101010 tarihinde yayımlanmıştır

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com