![]() |
Turan Erol |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turan ErolTuran Erol Turan Erol (d ![]() 1944 yılında yetenek sınavını kazanarak girdiği şimdiki adı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nü Bedri Rahmi Eyüpoğlu Atölyesi'nden mezun olarak; 1951 yılında bitirdi ![]() Türkiye'nin değişik illerinde Sekiz yıl orta dereceli okullarda Resim ve Sanat Tarihi öğretmenliği yaptı ![]() 1960 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Güzel sanatlar Genel Müdürlüğü'nde görevli iken Fransız Hükümeti'nin bursu ile gittiği Paris'te üç yıl resimle ilgili araçtırma ve incelemelerde bulundu ![]() ![]() ![]() "Türk Resminde İnsan ve Hayvan Figürü" adlı tezi ile 1974 yılında Doktora'sını tamamladı ![]() ![]() ![]() 1983 yılından itibaren dört yıl Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü'nde öğretim üyeliği yapan sanatçı,1987 yılında Profesör olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi'ne atandı ![]() ![]() Çalışmaları arasında Yaşar Kemal'in yapıtı olan Demirciler Çarşısı Cinayeti kitap kapağı da bulunan ve 1991'de Devlet Sanatçısı ünvanını da alan sanatçı On'lar Grubu kurucu üyesi olup; halen Ankara ve Bodrum'daki atölyelerinde çalışmalarını sürdürmektedir ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|