![]() |
Japonyanın Kültürü Hakkında Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Japonyanın Kültürü Hakkında BilgilerJaponyanın Kültürü Japonyanın Özellikleri Japonyanın Kültürel Özellikleri Seramik ve Porselen Chanoyu, Muromachi döneminde (1333-1573) yaygın hale gelmeye başlayınca, ülke genelinde her biri kendine özgü tarza sahip olan seramik üretim merkezlerinde artış meydana gelmiştir ![]() Kar keyfinin mevsimi Japonya’da kış mevsimi en kuzey kesimleri dışında çok şiddetli geçmez ve genellikle hava sıcak güneş ve mavi gökyüzü ile kaplıdır ![]() ![]() Sonbahar Renkli yapraklar ve hasat zamanı Eylül ayında bazı bölgelerde hala yazın etkileri sürerken, Ekim itibariyle Japonya’nın hemen hemen her yerinde ülkeye has sonbaharın insanı kendine getiren ve serin günleri başlar ![]() Tanımadığınız topraklarda bir ziyaretçi olarak, elbette damağınıza uygun “hakiki” yerel lezzetlerden tatmak isteyeceksiniz ![]() Gece turları, “Nerede içki İçilir?”, Dans ve Karaoke… Yaz mevsimi, pirinç ekiminin yapıldığı ve aynı zamanda tüm ülkenin yeşilden bir örtüyle kaplandığı mevsimdir ![]() ![]() “Nomi-no-ichi” olarak bilinen bit pazarları, Japonya’nın farklı bölgelerinde genellikle tapınakların ya da mabetlerin bulunduğu yerlere kurulur ![]() ![]() Rakugo, modern dönemde doğup şimdiye kadar devam ettirilen Japonya’nın geleneksel sanatının bir türüdür ![]() ![]() ![]() Bir zamanlar Batı’da “sukiyaki” ya da daha egzotik bir lezzet olan “sushi” ile bilinen Japon mutfağı, son yıllarda dünyada çok daha fazla tanınmaya ve sevilmeye başlamıştır ![]() |
![]() |
![]() |
|