Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
libyanın, tarifleri, yemekleri

Libyanın Yemekleri Ve Tarifleri

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Libyanın Yemekleri Ve Tarifleri



Libyanın Yemekleri
Trablus Usulü Kuskus Libya
Libya Usulü Kuskus ,
Trablus Usulü Kuskus Libya


TRABLUS USULÜ KUSKUS (LİBYA)

Malzeme 6-8 kişilik:


500 gr kuskus


700 gr kuzu


200 gr domates püresi


200 gr bezelye


3 havuç


2 soğan


2 biber


2 domates


kereviz


2 diş sarımsak


1 çay kaşığı kimyon tohumu


fesleğen


2 dl su


şeker


zeytinyağı


tuz


biber


1 limon


nane yaprakları

Hazırlanışı
Etleri 3 santimetre küpler halinde kuşbaşı kesin
Bütün sebzeleri yıkayın, doğrayın Bir tencere içinde soğan, kereviz ve havuçu yağda sote edin
Üzerine domates püresi, et, tuz, biber ve şeker ilave ederek kapaklı olarak düşük ısıda 1 saat 1 buçuk saat pişirin Pişirme süresinin yarısında sarımsak ve karanfil ekleyin Biberin tohumları çıkarılarak ekleyin, ayıklanmış bezelyeyi ekleyin
Kuskusu tuzlu suda haşlayarak hazırlayın Piştikten sonra diğer tenceredeki etli sebzeli karışımla karıştırın Üzerini nane yaprakları ile süleyerek sofraya götürün

BİNGAZİ SARMASI (LİBYA)

Her biri avuç kadar 8 dana eti dilimi (filetoluk veya but tarafından),


2 baş soğan,


1 çorba kaşığı un,


50 gram sadeyağ,


yarım bardak et suyu,


1 çimdiklik rendelenmiş cevz-i bevva,


yeteri kadar tuz ve karabiber,


1 fincan rendelenmiş kaşer peyniri


Yapımı:


Bir güvece yağın yarısını koymalı Rendelenmiş soğanı da kattıktan sonra güveci hafif bir ateşe oturtmalı Tahta kaşıkla karıştırılacak soğanlar kavrulunca buna azar azar unu katmalı Karışım karıştırılarak macun durumuna getirilince ince bir süzgeçten geçirilmeli Sonra bu süzülmüş macuna rendelenmiş kaşeri, tuzu, biberi ve cevz-i bevvayı katmalı iyice karıştırmalı Karışımı sekize bölmeli ve her parçayı iyice dövülmüş bir dilim etin içine sürmeli Sonra et dilimlerini kıvırıp sarmalı ve açılmamaları için birer sicimle bağlamalı Kalan yağı güvece koymalı ve kabı ateşe oturtmalı Sonra etleri güvece atmalı ve çevirerek her yanlarını nar gibi kızartmalı Etler kızarınca sıcak et suyunu üzerlerine dökmeli ve kabın ağzını örtmeli

Güveci orta ısılı sıcak fırına sürmeli ve burada birbuçuk saat kadar pişirmeli Et suyu yetmezse gerektiği kadar et suyu katılabilirler Et pişince güveci fırından çıkarmalı Sarmaların üstündeki sicimleri kesip çıkardıktan sonra yemeği güveçle sofraya çıkarıp servis yapmalı

Eda'Nin Libya Special'I
Malzemeler
3 tane orta boy patates

1 tane sivri biber

1 domates
Sucuk
Sıvı yağ
3 yumurta

Hazırlanışı
Patatesler minik küpler halinde doğranıp tuzlandıktan sonra sıvı yağ koyduğumuz tavada güzelce kızartılırak pişirilir üzerine jülyen doğranmış biber, domates,sucuk ilave edilerek kavrulmaya devam edilir Sebzeler iyice pişince 3 yumurta ayrı ayrı üzerine kırılır ve güzelce karıştırılır (Arzuya göre içerisine istediğiniz ve sevdiğiniz diğer sebzeleri de ekleyebilirsiniz) Malzemeyi kişi sayısına göre artırabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.