![]() |
Libyanın Yemekleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Libyanın Yemekleri Ve TarifleriLibyanın Yemekleri Trablus Usulü Kuskus Libya Libya Usulü Kuskus , Trablus Usulü Kuskus Libya TRABLUS USULÜ KUSKUS (LİBYA) Malzeme 6-8 kişilik: 500 gr kuskus 700 gr kuzu 200 gr domates püresi 200 gr bezelye 3 havuç 2 soğan 2 biber 2 domates kereviz 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı kimyon tohumu fesleğen 2 dl su şeker zeytinyağı tuz biber 1 limon nane yaprakları Hazırlanışı Etleri 3 santimetre küpler halinde kuşbaşı kesin ![]() Bütün sebzeleri yıkayın, doğrayın ![]() ![]() Üzerine domates püresi, et, tuz, biber ve şeker ilave ederek kapaklı olarak düşük ısıda 1 saat 1 buçuk saat pişirin ![]() ![]() ![]() Kuskusu tuzlu suda haşlayarak hazırlayın ![]() ![]() ![]() BİNGAZİ SARMASI (LİBYA) Her biri avuç kadar 8 dana eti dilimi (filetoluk veya but tarafından), 2 baş soğan, 1 çorba kaşığı un, 50 gram sadeyağ, yarım bardak et suyu, 1 çimdiklik rendelenmiş cevz-i bevva, yeteri kadar tuz ve karabiber, 1 fincan rendelenmiş kaşer peyniri ![]() Yapımı: Bir güvece yağın yarısını koymalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güveci orta ısılı sıcak fırına sürmeli ve burada birbuçuk saat kadar pişirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Eda'Nin Libya Special'I Malzemeler 3 tane orta boy patates 1 tane sivri biber 1 domates Sucuk Sıvı yağ 3 yumurta Hazırlanışı Patatesler minik küpler halinde doğranıp tuzlandıktan sonra sıvı yağ koyduğumuz tavada güzelce kızartılırak pişirilir üzerine jülyen doğranmış biber, domates,sucuk ilave edilerek kavrulmaya devam edilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|