![]() |
Hindistanın Meşhur Yemekleri Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindistanın Meşhur Yemekleri NelerdirHint mutfağının özellikleri,inanış bakımından hindistan mutfağı,Hindistanın en meşhur yemekleri,dini acıdan hint mutfağı Hindistanın Meşhur Yemekleri Hindistan mutfagini bir bütün olarak degil de bölgelere göre incelemek daha dogru olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dogu Hindistan yani Bengal bölgesi hardal gibi sert aromali baharlariyla bilinir ![]() ![]() Güney Hindistan ise çok tüketilen hindistancevizi ile taninir ![]() ![]() ![]() Yemeklerin bölgelere göre farklilik göstermesinde iklimin yani sira farkli dinlerin de rol oynadigi bilinmekte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hindistan'da birçok din bulunmasina ragmen Hint yemek aliskanliklarinda etkisi olan kültürler Hindu ve Müslüman gelenekleridir ![]() ![]() ![]() Hindistanın Meşhur Yemeği Biryani pilav Tarifi ![]() 1 kg yağsız kuzu eti (kuşbaşı kesilmiş) 500 gr (2+1/2 su bardağı) bersani pirinç (yıkanmış, 30 dakika soğuk suda bırakılmış ve süzülmüş) 8 çorba kaşığı tereyağı 2 diş sarımsak (dövülmüş) 2-3 cm boyunda soyulmuş ve kıyılmış zencefil (istenirse) 1 kahve kaşığı pul kırmızı biber 1+1/2 tatlı kaşığı kimyon 2 tatlı kaşığı tarçın 10 karanfil 8 tane karabiber 1 tatlı kaşığı kakule (istenirse) 300 gr yoğurt 2 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı safran (10 dakika 2 kaşık kaynar suda bırakılmış) 2 soğan (ince doğranmış) 50 gr (1/3 su bardağı) soyulmuş badem 50 gr (1/3 su bardağı) iç fıstık 60 gr kuru üzüm Büyük bir tavada 4 çorba kaşığı tereyağı ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() Büyükçe bir tencereye 9 su bardağı su koyup kaynatarak, kalan 1 tatlı kaşığı tuz ile pirinçleri içine atıp 1,5 dakika kaynatınız ![]() ![]() Fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan etleri bir delikli kepçeyle alıp pirinçlerin üstüne yayınız ve kalan pirinci en üste döküp tencerede kalan suyu ağır ağır pilavın üstüne boşaltınız ![]() ![]() ![]() Küçük bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağı kızdırarak soğanları ekleyiniz ve karıştırarak 10 dakika kadar kızartınız ![]() ![]() Badem, fıstık ve üzümleri tavaya koyup, yağ azalmışsa biraz daha yağ ekleyerek, 3 dakika kadar kavurunuz; sonra delikli kepçeyle alarak bir tabağa koyunuz ![]() Pilav ve etleri ısıtılmış bir servis tabağına kümeleyip, üstüne fıstık, üzüm ve soğanları serpiniz ![]() ![]() Not: Moğol kökenli bir kuzey Hindistan yemeği olan biryani, et, baharat, fıstık ve safranlı pilavın nefis bir karışımıdır ![]() ![]() ![]() Hindistanın Meşhur Garam MasalaTarifi ![]() Malzemeler 2 defne yaprağı Yarım çay kaşığı besbase 12 kakule 1 çay kaşığı tane karabiber 1 çay kaşığı tane karanfil 2x7 cm ![]() 25 gr siyah kimyon tohumu 25 gr kişniş tohumu Yapılışı Daha keskin ve acı olan özgün tadı zamanla giderek yumuşamış ve tatlımsı olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|