|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| almamış, başka, dağıtımlar, dağıtımları, dağıtımı, linux, olan, temel |
Linux Dağıtımları Başka Bir Dağıtımı Temel Almamış Olan Dağıtımlar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Linux Dağıtımları Başka Bir Dağıtımı Temel Almamış Olan DağıtımlarBaşka Bir Dağıtımı Temel Almamış Olan Dağıtımlar Kendine özgü paket yönetimi sistemiyle veya diğer özellikleri nedeniyle belli bir dağıtımı temel almamış olan dağıtımlar ![]() Dağıtım Açıklama Arch Linux Pacman paket yönetim sistemini kullanan, x86 ve amd64 mimarisini destekleyen, deneyimli kullanıcıların tercih ettiği bir dağıtım ![]() Coyote Linux Router/firewall amaçlı bir dağıtım ![]() CRUX i686 Mimarisi için optimize edilmiş, kaynak koddan kurulum sağlayan paket yönetim sistemi olan, hafif bir dağıtım ![]() DD-WRT Firewall için bir dağıtım ![]() DeLi Linux Eski sistemlerde çalışabilen bir masaüstü dağıtımı ![]() Devil-Linux Cd ile çalışan firewall/router/sunucu amaçlı bir dağıtım ![]() DSLinux Nintendo DS için bir dağıtım ![]() dyne:bolic Sadece özgür yazılımları barındıran bir Live CD dağıtımı ![]() Familiar Linux iPAQ için bir dağtım ![]() Fli4l Floppy diskette çalışan router dağıtımı ![]() Foresight Linux Conary paket yönetim sistemi kullanan bir dağıtım ![]() FREESCO GeeXboX Multimedya amaçlı bir dağıtım ![]() GoboLinux Hikarunix Go oyunu için bir dağıtım ![]() IPCop Router/firewall amaçlı bir dağıtım ![]() iPodLinux Apple iPod için bir dağıtım ![]() Jlime HP Jornada için bir dağıtım ![]() Lunar Linux Lycoris MCC Interim Linux MkLinux Mobilinux MontaVista Linux NASLite NimbleX Nitix OpenWrt Pardus Türkiye menşeili ve TÜBİTAK-UEKAE tarafından desteklenen bir dağıtım PiSi paket yönetim sistemi ve COMAR sistem yönetimi gibi araçları kullanan, YALI yükleme sistemi ile kolay yükleme yapılabilen KDE masaüstü ortamı bulunan kolay kullanımı hedefleyen bir dağıtım![]() PS2 Linux PS2 için bir dağıtım ![]() Puppy Linux Eski sistemlerde çalışabilen bir masaüstü dağıtımı ![]() Rocks Cluster Distribution ROOT GNU/Linux rPath Sentry Firewall SliTaz GNU/Linux SmoothWall Router/firewall amaçlı yaygın kullanılan bir dağıtım ![]() Softlanding Linux System Sorcerer Source Mage GNU/Linux Tinfoil Hat Linux tomsrtbt Tuga İtalya menşeili bir dağıtım ![]() Yggdrasil Linux/GNU/X Kaynak : Wikipedia |
|
|
|