Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
budur, değilse, demokrasi, konu, türban

Konu türban değilse "demokrasi" budur!

Eski 06-30-2008   #1
dejavu2009

Konu türban değilse "demokrasi" budur!

ALINTI YAZI

Baran Deniz" <denizbarandeniz@gmailcom (yazarı)

LATİFE TEKİN'İN OLAYA TEPKİSİ İÇİN TIKLAYIN
http://wwwradikal comtr/Default aspx?aType= Detay&ArticleID=885680&Date=29062008&CategoryID= 77
LATİFE TEKİN'E AYIP ETTİLER HABERİ İÇİN TIKLAYIN
http://wwwradikal comtr/Default aspx?aType= Detay&ArticleID=885594&Date=28062008&CategoryID= 77

Sen mecbursun o değil
http://www9 gazetevatan com/haberdetay asp?tarih= 11112007&Newsid=186718&Categoryid=4&wid=11

Karabük'te küçük gibi görünen bir olay oldu Belediye bir şenlik düzenlemiş ve bazı yazarları davet etmiş Latife Tekin'in bir panelde konuşması AKP'li Belediye Başkanı'nın hoşuna gitmeyince de asıl şenlik başlamış AKP'li Belediye Başkanı hemen Latife Tekin'e hücuma geçmiş, sonra mikrofonunu kapattırmış
Belediye Başkanı'nın adamları hoşlarına gitmeyen şeyler söyleyen konuşmacılara "boynunuzu kırarız" diye saldırmış
Bu şahıslar AKP'li, yani dini referanslarla yaşayan, mütedeyyin ve muhafazakâr kişiler Latife Tekin'in, boynunun kırılması tehlikesiyle karşı karşıya kalmasına neden olan sözleri ise bu şahısların kolay anlayamayacağı bir konuda Tekin, mevcut hükümetin nükleer enerji yerine ülkemizdeki su, rüzgâr ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesini öneren "çevreci" sözler söylemiş
Demek ki Latife Tekin'in boynunu kırmaya sıvanan şahıslar herhangi bir çevreci duyarlılığa sahip değil Boyun kırma tehdidine davranmadan önce biraz durup o sözleri dinleseydiler belki de anlayabilecek ve böylece kendileri için bir aşama kaydetmiş olacaklardı

Bu şahıslar herhalde türban yasağının kalkması için de çalışıyorlardır O yolda da boyun kırmaya hazır olduklarını, bu kadar basit bir eleştiri üzerine giriştikleri saldırı gösteriyor
Türban meselesini basit bir özgürlük olayı olarak almak, Türkiye'de Müslümanların dinlerini yaşamakta zorlukları olduğunu iddia etmek, bu Karabüklü belediye başkanı ve boyun kırıcı arkadaşlarının temel insan haklarını savunmak mümkün Bu çifte standardı Karabüklü AKP'liler ve ülkemizde niceleri yaşıyor ve dayatıyor
Öyle bir dayatma ki, sen eğer kendine demokrat diyorsan, her ne istiyorsa onun yanında olacaksın Farklı bir görüşte olamazsın, eğer farklı bir görüş ileri sürersen demokratlığın düşüverir
Ama onlar en küçük bir çevreci eleştiriye bile tahammül etmeme hakkını kendilerine görüyor ve bir insanın fikirleri dolayısıyla boynunu kırmaya kalkabiliyorlar

AKP'nin üstündeki her şahıs sürekli olarak "demokrasi" deyip duruyor AKP'nin altı ise anlamadığı bir fikir dolayısıyla boyun kırmaya kalkıyor
AKP'nin üstünden bu olayla ilgili bir ses dün çıkmadı Hatta CHP de bu olayı önemsemedi Karabüklü belediye başkanı ve adamları aynı şekilde yaşamaya devam edecek, başka boyun kırma olaylarına hazırlanacaklar, çünkü kimse çıkıp kendilerine "nasıl böyle bir hıyarlık yaparsın" bile demeyecek Kimse bu olayın bir demokrasi dersi olduğunu onlara ve bütün ülkeye anlatmayacak
Ne demişti bir önemli siyasi kişi: "Ne demokrasisi ulan"

Demokratları duyalım lütfen!

http://www9 gazetevatan com/haberdetay asp?tarih= 11112007&Newsid=186680&Categoryid=4&wid=4
Dikkat edelim; Karabük'teki konferansın konusu "sanat ve edebiyat" değil, önce "Kentleşme, Sanayi" sonra "Edebiyat"
Konuşan bir yazar ve konuşması içinde "iktidarın enerji politikasına" değiniyor, eleştiriyor
AKP'li Belediye Başkanı Hüseyin Erer ise hemen yerinden kalkıyor, yazar Latife Tekin'in önüne geliyor ve "Benim paramla böyle konuşamazsınız, siyaset yapamazsınız" diyerek Tekin'i susturuyor, o da "özgürce konuşamayacaksam giderim, eleştiriye açık olun" diyerek konferansı terk ediyor
Kendisiyle ilgili konularda "milletin dediği olur" teranesini dilinden düşürmeyen, devamlı "daha çok demokrasi" isteyen bir partinin belediye başkanı "o milletin parası"na "benim param" diyor "Milletin sesi" bir yazarın eleştirisine katlanamayarak onu susturuyor
Yani demokrasi buraya kadar İktidar ne kadarına izin verirse herkese o kadar demokrasi demek ki
Ben merakla bekliyorum bakalım "daha çok demokrasi, daha çok özgürlük"ten söz etmeden tek bir gün geçirmeyenlerden kaçı Latife Tekin'in susturulması olayını yorumlayacaklar
Turnusol kağıdı gibi durumlardır bunlar, anında renginizi belli eder!

AKP'li Belediye Başkanı Hükümeti Eleştiren Latife Tekin'i Konuşturmadı

Karabük'teki festivalde yazar Latife Tekin hükümeti eleştirince AKP'li Başkan Erer Tekin'in mikrofonu kapattırdı, Tekin'e hakaret etti

BİA Haber Merkezi - İstanbul

28 Haziran 2008, Cumartesi

Karabük Kültür Sanat ve Sanayi Festivali'nde, konferansa katılan yazar Latife Tekin, AKP'nin enerji politikasını ve hükümeti eleştirince AKP'li Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer'in tepkisiyle karşılaştı Erer'in konferansta siyaset yapılamayacağı tepkisi üzerine Latife Tekin konferansı terk etti
Bu yıl 3'ncüsü düzenlenen Karabük Kültür Sanat ve Sanayi Festivali kapsamında,'Kentleş me Sanayi ve Edebiyat' konu başlıklı konferansa konuşmacı olarak Alper Akçam, Latife Tekin ve Vecdi Çıracıoğlu katıldı Konferans, açık havada belediyenin önünde kurulan bir platformda yapıldı
Hürriyet'in haberine göre Yalçın Bayer'e konuşan Latife Tekin yaşadıklarını şöyle aktardı:
"AKP'li Karabük Belediye Başkanı Hüseyin ErerBizi festivale Karabük Kültür Sanat Derneği çağırmıştı Ben, yazar arkadaşlarımız Onur Caymaz, Vecdi Çıracıoğlu ve Alper Akçam'la geldik buraya Ben konuşmamda AKP'nin enerji politikasını, nükleer santral kurmasını eleştirdim Enerji politikalarını n halka karşı olduğunu söyledim 'Aşağılık enerji politikaları' diye bir söz sarfettim Belediye Başkanı kalktı "Sen bu şekilde burada konuşamazsın, sen benim paramla buraya geliyorsun" dedi Ben de, "senin paranla değil kendi paramla buraya geldim" dedim Sus, dedi bana Ben bu ülkenin tanınmış bir yazarıyım Yazarlar ülkelerinin halklarının vicdanıdır dedim Bu arada yerinden kalkan başkan, galiba polis kamerasıydı onu kapattırdı Sonra da mikrofonu da kestirtti Sonra da hadi şimdi konuş diye çıkıştı Hakaret etti bir yerde Polis araya girince muhtemel bir itiş kakış olayı da olmadı
Mikrofon kapatılınca yapacak bir şey yoktu Ben kürsüden indim Daha sonra diğer arkadaşlar kısa konuşmalar yaptılar, Karabük'ten ayrıldık Bu arada ortamın gerginleşmesini fırsat bilen bazı kişiler yazar Onur Caymaz'a 'boynunuzu kırarım' diyerek tehdit ettiler"(EZÖ)

http://wwwbianet org/bianet/ kategori/ bianet/107961/ akpli-belediye- baskani-hukumeti -elestiren- latife-tekini- konusturmadi

Yazarlar, Karabük'te belediye başkanınca susturulan Latife Tekin için AKP'yi suçladı

İSTANBUL - Yazar Latife Tekin'in Karabük Festivali'nde AKP'yi eleştirince Belediye Başkanı Hüseyin Erer tarafından susturulmasına edebiyat dünyasından sert tepkiler yükseldi
Latife Tekin Karabük festivalinde "Ne olmuş bu kente güzelliği kalmamış, kadınlar kapatılmış AKP'nin aşağılık enerji politikalarını da kınıyorum" demişti Başkan Erer, "Paramla yaptığım şenlik için buradasınız, in aşağı" diye tepki göstermişti Erer kamera çekimini durdurup, mikrofonun da fişini çektirmişti Dünya Yazarlar Birliği PEN'in Türkiye Başkanı Tarık Günersel 'Faşizan Küstahlık İş Başında' başlıklı açıklamasında 2 Temmuz Sivas katliamını da hatırlattı Tepkiler şöyle:

'Sivas'ın yıl dönümünde zor ortamda olduğumuzu gösterdi'
Dünya Yazarlar Birliği PEN Türkiye Merkezi: AKP'li Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Eser ile ekibinin saygın PEN üyeleri Latife Tekin ve Vecdi Çıracıoğlu ile saygın yazar Alper Akçam'a yönelik küstahça saldırganlığını kuvvetle kınıyoruz 2 Temmuz faşist-dinci Sivas katliamının yıldönümünün hemen öncesinde bu davranış ne kadar zor bir ortamda yaşayıp yazdığımızı ve yurttaş olarak görevlerimize sahip çıktığımızı bir kez daha ortaya koyuyor Yazarlarımız Latife Tekin, Vecdi Çıracıoğlu ve Alper Akçam ile onları destekleyerek isminin hakkını veren yurttaşımız Onur Caymaz'ı candan kutluyoruz Yurttaşlar, Türkiye'de dikta-koalisyonu var Altıgen Süslemeler onu örtmeye yetmiyor: İç sürtüşmeleri olsa bile, bu dikta altıgeni şöyle: Sünnî yobazlık, Irkçılık, Militarizm, Erkek egemenliği, Ağalık, Sermaye Türkiye ne gerçekten laik/seküler ne de demokratik Emek ve dil haklarından yana bir ülke için güç birliği şart ve âcil Dünya Yazarlar Birliği PEN edebiyat, ifade özgürlüğü ve dil hakları yanlısı adımlarla laik ve demokratik bir dünya için mücadeleyi sürdürüyor, duyarlı dünyalıları güç birliğine davet ediyor

Yazarlar: İyice pervasızlaştılar
Ahmet Ümit: Kınıyorum AKP'nin yaptıkları artık iyice pervasızlaştı Oraya davet edilen bir yazara bu yapılan terbiyesizlik Sanattan anlamadıkları için onlara karşı çıkmayan yazarların onları desteklediğini sanıyorlar Cumhurbaşkanı sanatçılar için davet veriyor Ama AKP'nin çirkin yüzü bu tür olaylarda ortaya çıkıyor
Pınar Kür: Çok büyük bir üzüntü ve şaşkınlıkla okudum Ama artık şaşıramıyorum Çünkü bu hükümetin gidişatı meydanda Susturmayı istiyorlar ve bunu şiddetle yapıyorlar Dengir Mir Fırat benim hakkımda dava açtı Çünkü eleştiriye tahamülleri yok Yazarları ve yaratıcı kişileri de en büyük tehlike olarak görüyorlar
Buket Uzuner: Karabük'te Latife Tekin'in sesini kesme çabası özgürlük konusunda da bağnaz olduğunun göstergesi Bu bence bütün AKP'yi bağlıyor Özgürlük anlayışlarının sadece kendi düşünceleri için geçerli olduğu ortaya çıkıyor Eleştiriye açık değiller Bu da özgüvenlerinin olmadığının belirtisi Tayyip Erdoğan'ın karikatüristlere karşı verdiği savaş da bunun göstergesiydi
Füsun Akatlı: Cumhuriyetin tepeden inmeci zihniyetinden halka çektirdiği eziyetten şikayet edip duran, bugünün iktidarına, demokrasi kahramanı olarak alkış tutanlara armağan olsun! Başbakanından belediye başkanına kadar hepsinde aynı tahammülsüzlük aynı üslupsuzluk aynı hoyratlık Emekçisini de sanatçısını da aynı saygısızlıkla susturma çabası Olmazsa tehdit Böyle demokrasi bunu özleyenlere hakedenlere mübarek olsun Latife Tekin iyi ki tahrik etmemiş Kimbilir başına neler gelirdi!
Ali Nesin: Cehalet Belediye başkanının cehaleti Çiğliği
Tahsin Yücel: Öyle bir olay ki söylenecek fazla şey yok ama bu yapılanın çok kaba ve haksız bir davranış olduğunu söylemek gerekir İki çirkin yanı var: Biri insanların düşüncelerini topluluk önünde söylemelerine, düşünce özgürlüğünekarşı çıkmak Diğeri de 'Buraya paramızla geldiniz' gibi gerçek olmayan bir konuşma yapmak Neresinden baksanız çirkin bir davranış
Müge İplikçi: Bir toplumda yazarın sesi o toplumun vicdanıdır Bu vicdan hiçbir biçimde susturulmamalı dır Susturulduğu zaman bunun bedelini hepimiz öderiz Tükiye'nin yazarın ve entellektüelin işlevini yeniden hatırlaması gereken günlerden geçiyoruz Latife Tekin'e yapılan uyarı aslında hepimize yapılmış bir uyarıdır Artık susmamamız gereken bir dönemeçte olduğumuzun belirtisidir
http://wwwradikal comtr/Default aspx?aType= Detay&ArticleID=885863&Date=29062008&CategoryID= 77

Festivalde yazara AKP tahammülsüzlüğü
Festivalde yazar Latife Tekin hükümeti eleştirince AKP'li Başkan Erer kendini kaybedip mikrofonu kapattırıdı
Yazar Latife Tekin, Karabük'te katıldığı bir söyleşide hükümetin enerji politikalarını eleştirince AKP'li Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Tekin'in üstüne yürüdü Önce kameraları kapattıran Erer, sonra Tekin'in mikrofonunu kestirerek "Benim paramla böyle konuşamazsınız, şimdi bağır bakalım" dedi Kendisine yönelik saldırıyı gazetemize değerlendiren Tekin, "Belediye Başkanlarının işi yazarları çağırıp kendi görüşü doğrultusunda konuşturmak değil, onların görevi yazarları halkla buluşturmak Madem öyle, benim gibi yazarları çağırmasınlar, çünkü ben belediye başkanına göre konuşacak biri değilim" dedi
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Karabük Kültür-Sanat ve Sanayi Festivali kapsamında, önceki gün yapılan "Kentleşme, Sanayi ve Edebiyat" başlıklı söyleşiye katılan Yazar Latife Tekin, konuşmasında hükümetin enerji politikalarını eleştirdi Festivale Onur Caymaz, Vecdi Çıracıoğlu ve Alper Akçam ile katılan Tekin, AKP'nin enerji politikalarını eleştirdi, politikaların halka karşı olduğunu söyledi, yaşadıkları mekanlardaki taşlaşmadan yakındı, politikaları 'aşağılık' bulduğunu belirtti Eleştiriye tahammül edemeyen AKP'li Belediye Başkanı Hüseyin Erer, kürsünün önüne gelerek Tekin'e bağırmaya ve hakaretler yağdırmaya başladı
Üslubu çok çirkindi
Söyleşide yaşadıklarını anlatan Tekin, Erer'in üstüne yürüyüp "Benim paramla böyle konuşamazsınız, sanatçısınız susun, sanat yapın, siyaset yapmayın!" diye bağırdığını söyledi "Senin paranı ben verdim' dedi, oysa ki ben kendi paramı vererek geldim Öyle olsa bile, dünyanın her yerinde böyle festivaller yapılıyor ve harcanan para halkın parası" diyen Tekin, kendisine "Sus, aşağı in!" diye bağıran Erer'in üslubunun çok çirkin olduğuna dikkat çekti Erer'e "Polis çağırın, beni ancak öyle indirebilirsiniz" dediğini söyleyen Tekin, Erer'in kendini kaybedip küstah bir havada konuştuğunu dile getirdi Herhangi bir provokasyon yaşanmaması için sakin olduğunu ifade eden Tekin, "Kamerayı kapattırdı, gidip mikrofonu kestirdi, bana dönüp 'şimdi bağır bakalım' dedi Kendisine bakıp acı acı güldüm ve oradan ayrıldım" diye konuştu
Dinleyiciler Erer'e tepki gösterdi
Dinleyicilerin enerji politikalarını eleştirirken kendini alkışlayarak desteklediğini belirten Tekin, Erer'in kendini susturmaya çalıştığı sırada dinleyicilerin "Düşünce özgürlüğü var, saygı gösterin" diye Erer'e tepki gösterdiğini söyledi Tekin, halkın kendini desteklediğini Erer'in kaldıramamış olabileceğini belirterek koruma olduğunu tahmin ettikleri birinin yazar Onur Caymaz'ı "Boynunu koparırım, başınıza bela olurum" diye tehdit ettiğini dile getirdi Belediye başkanlarının işinin yazarları çağırıp kendi görüşleri doğrultusunda konuşturmak olmadığını vurgulayan Tekin, "Onların görevi yazarları sanatçıları halkla buluşturmak Onun dışında da pek görevleri yok Madem öyle, benim gibi yazarları çağırmasınlar, çünkü ben belediye başkanına göre konuşacak biri değilim" diye konuştu (İstanbul/EVRENSEL)

http://wwwevrensel net/haber php?haber_ id=33346

İLGİNÇ BİR DİZİ;

http://www,dizimag,com/stephen-hawki...eady-dizi.html
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com