![]() |
Esendurak Köyü Hakkında Bilgi Tortum Erzurum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Esendurak Köyü Hakkında Bilgi Tortum ErzurumEsendurak Köyü Tortum resimleri - Esendurak Köyü Tortum hakkinda bilgiler Esendurak, Erzurum ilinin Tortum ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi köyün eski ismi "SAĞER" dir ![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi Coğrafya Erzurum iline 67 km, Tortum ilçesine 15 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 178 2000 216 1997 206 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2007 - İZZETTİN TAŞTAN 2006 - SELÇUK KOBAL 2005 - HULİSİ ÖZDEMİR 2004 - İBRAHİM TATLI 2003 - ŞEREF CUMA 2002 - İBRAHİM KARAGÜLLE Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|