Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Doğu Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anadolu, bölgesi, doğu, tanitim

Doğu Anadolu Bölgesi Tanitim

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Doğu Anadolu Bölgesi Tanitim

Doğu Anadolu Bölgesi

Ağri, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elaziğ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Malatya, Muş, Tunceli, Van tanıtım filmleri

Doğu Anadolu Bölgesinde şu iller yer almaktadır; Ağrı, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van, Ardahan ve Iğdır Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ise Adıyaman, Diyarbakır, Gazi Antep, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Batman, Şırnak ve Kilis illeri yer almaktadır Bölgede yer alan Sivas, Divriği, Erzurum, Batlalgazi, Harput ve Ahlat Selçuklu Türk kültürünün önemli sanat merkezleridir
Erzurum 1950 metre yüksekliğinde, geniş bir ovada yer alır Kentte Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalma görülmeye değer medreseler, kümbetler ve camiler bulunur Kuzeydoğuda sınır şehri Kars, kalesiyle ünlüdür Kars yakınlarında yer alan Ocaklı (Ani) X ve XI yüzyıldan kalma mimari eserlerin bulunduğu tarihi bir kenttir
5165 metrelik zirvesiyle Ağrı Dağı, inançlar açısından ayrıca özellik arz eder Dini inanışlara göre, insan neslinin yok olduğu Tufandan sonra Nuh'un gemisinin Ağrı Dağı'na oturduğu ve suların çekilmesiyle Nuh'un ve ailesinin dağdan bereketli Iğdır Ovası'na İndikleri ve buradan da Anadolu'nun içlerine nehirler boyunca Özellikle Fırat ve Dicle Nehirleri boyunca nüfusları artarak yayıldıkları söylenegelir Bu inanışa göre Iğdır, ikinci insan neslinin çoğalarak dünyaya yayıldığı yer olarak gösterilir Görkemli yapısıyla Doğubeyazıt'a yükseklerden bakan İshak Paşa Saray Kompleksi, XVII yüzyıl sonlarında Osmanlıların Bölge Valisi İshak Paşa tarafından yaptırılmıştır Saray Kompleksi son derece güzel bir konumda olup haremlik, selamlık, cami ve mutfak gibi ünitelerden oluşmaktadır
Van Gölü Doğu Anadolu'nun güzellikler beldesidir Bu güzellikleri izlemek için gölün çevresinde tam bir daire turu yapılırken güzel dağ siluetleri, koylar, plajlar, adalar, önemli Türk Kültür ve Sanat Merkezleri görülebilir Gölün güneydoğu sahillerinde yer alan Van kenti aynı zamanda Urartu'ların başkenti idi MÖ 1000 yıllarında Urartular tarafından yapılan Van Kalesi, devrinin canlı bir örneği olarak görülmeğe değer bir yapıttır Van'ın güneyinde yer alan Edremit, plajları, kamping yerleri, restoranlanyla ünlü bir tatil merkezidir Akdamar Adası'nda X yüzyılda kilise olarak yapılmış Akdamar Müzesi bulunmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com