![]() |
Sık Sık Yemekle Zayıflamak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sık Sık Yemekle ZayıflamakSık Sık Yemekle Zayıflamak Aç kalarak kilo vermeye çalışmak yerine tok kalarak zayıflayın ![]() ![]() Fazla kiloları ya da ölçülü beslenmeyi öğrenme nedeniyle kliniğimize başvuran bazı danışanlar, görüşme sonucunda onlar için hazırlanan beslenme programına bakınca, inanamayıp genelde aynı tepkiyi veriyor; “ben bu kadar yersem kilo alırım”, “bu kadar yiyerek kilo vereceğime emin misiniz?”, “ben normalde bile bu kadar yemiyorum” veya bunlara benzer cümleler kuruyor ![]() Kilo vermek için aç kalmanıza gerek yok, hatta daha sık yemek yemeniz gerekiyor ![]() ![]() ![]() Üç yerine altı öğün Genelde, günü olabildiğince aç geçirmekle zayıflayacağına inanan-ların sayısı küçümsenemeyecek kadar çoktur ![]() ![]() ![]() ![]() Bu beslenme tarzını başarmakla, iştahınızı kontrol altına alabilir, kilo kontrolünü sağlar, zayıflama, mide ve bağırsak sisteminizi rahatlatır-sınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sağlıklı ve dengeli beslenmenin altın kuralı, üç ana, üç ara öğün şeklinde beslenmektir ![]() Kendimizi aç hissetmemiz, kan şekerimizin dengesiyle ilgilidir ![]() ![]() ![]() Ara öğünlerde ne yemeli? Genelde ara öğün denildiğinde, bazı kişilerin aklına abur cuburlar, yağlı ve şekerli yiyecekler gelir ![]() ![]() ![]() Özellikle şekerli besinleri tüketmek, kan şekerinde ani yükselmelere ve sonrasında ani düşüşlere sebep olacaktır ![]() ![]() Doğru tercihler formda kalmayı kalıcı kılar Neden? Çünkü ana öğüne kadar açlık hissetmezsiniz, ana öğüne kıtlıktan çıkmış gibi atlamazsınız ve ölçünüzü kontrol edebilirsiniz ![]() ![]() Ara öğün saatlerini, ana yemeklerden sonra 2-3 saati geçmeyecek şekilde ayarlayarak, kendinize ayıracağınız 15 dakikalık lezzetli bir mola ile sağlıklı beslenmek adına bir adım atmış olursunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her öğünde olduğu gibi ara öğünlerde de porsiyon miktarlarına dikkat edilmelidir ![]() ![]() ![]() Ara öğünde neler yenebilir? Ara öğünlerde daha kolay seçim yapabilmenizi sağlamak için alternatif sunuyorum: * 3 kuru kayısı, 2 parça ceviz * 1 kutu yoğurt, 10 - 15 adet yaban mersini * 1 kutu az yağlı süt, 1 adet taze meyve * 2 adet grisini, 1 bardak ayran * Yarım simit, peynir * 1 - 2 dilim ekmek, 1 dilim beyaz peynir * Light kaşarlı kepekli tost, söğüş sebze * 1 kutu meyveli yoğurt, 10 fındık * 3 adet diyet bisküvi, 1 fincan light sütlü nescafe * 1 su bardağı yağsız patlamış mısır, 1 avuç kuru üzüm * Salata tabağı, 1 dilim peynir, 1 adet etimek * 1 avuç beyaz leblebi, 1 bardak kefir * 5 adet kuru erik, 10 badem * Yarım yufkadan sebzeli yağsız göz-leme, 1 bardak ayran |
![]() |
![]() |
|