![]() |
Dersimiz Sağlık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dersimiz SağlıkDAĞ KEKİĞİ VE FAYDALARI Doğal antibiyotik özelliğine sahip kekik, vücudu mikroplardan arındırıyor ve aynı zamanda mikrobik hastalıklara karşı koruyucu özelliği var ![]() Kaç tür kekik var? Dünya’da yaklaşık 100 tür kekik yetişiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En çok kekik Türkiye’de yetişiyor! Dünyada yıllık 60 - 70 ton kekik yağı üretiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Mikropları temizliyor! Tıbbi kekikte; thymol (antiseptik) ve karvakrol (kozmetikte kullanılan madde) bulunur ![]() ![]() Hangi hastalıklara iyi geliyor? Antiseptik, antispazmotik, iştah açıcı, tansiyon yükseltici, genel uyarıcı, idrar söktürücü, bakterilerin oluşmasını önleyen özelliklere sahiptir ![]() ![]() Nasıl kullanılıyor? Bir yemek kaşığı kadar ufalanmış kekik, 150 ml ![]() ![]() ![]() Mikrobik hastalıklara karşı vücudu korumak ve biriken toksinleri atmak için günde damıtılmış saf kekik suyu kullanılabilir ![]() ![]() ![]() Ayrıca; salatalara, soslara, çorbalara, et ve sebze yemeklerine katılır ![]() ![]() Et kurutulurken yanına kekik demeti asılırsa mikroorganizma üremesini engeller ![]() Doğal kekik nasıl anlaşılır ? Kekik alırken; yeni mahsül ve dalında kurutulmuş demet halinde satılanlar tercih edilmelidir ![]() Kurutulurken sağlıklı ortamda kurutulup kurutulmadığını rengi ve kokusundan anlayabilirsiniz ![]() Rengi canlı, kokusu keskin olmalı! |
![]() |
![]() |
|