Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Gebelik & Doğum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aranıyor, artışa, doğumdaki, sezaryenle, önlem

Sezaryenle Doğumdaki Artışa Önlem Aranıyor

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sezaryenle Doğumdaki Artışa Önlem Aranıyor

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Genel Sekreteri Prof Dr Cansun Demir, Türkiye'de sezaryen doğum oranlarının yüksek olduğunu söyledi

Demir, özel hastanelerde sezaryenle doğumun yüzde 90'lara ulaştığını, üniversite hastanelerinde ise yüzde 50'lerde olduğunu kaydetti Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği'nin Genel Kurulu'nda göreve gelen yeni yönetim görev dağılımı yaptı Prof Dr İsmail M İtil Başkan seçilirken, Prof Dr M Bülent Tıraş 2 Başkan, Prof Dr S Cansun Demir Genel Sekreter, Doç Dr Süleyman Akhan'ın ise Sayman olarak görev aldı

Jinekoloji ve Obstetik Derneği yeni yönetimi Sağlık Bakanı Prof Dr Recep Akdağ'ı Ankara'da makamında ziyaret etti Genel Sekreter Prof Dr S Cansun, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği olarak amaçlarının artan sezaryen oranları nedeniyle Kadın Doğum Uzmanlarının, eğitime gönderilmesinin sıkıntıları ve performans sorunlarını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a ilettiklerini belirtti Yaklaşık 2 saat süren görüşmede sorunları aktarma olanağı bulduklarını ifade eden Cansun, şunları söyledi:

"Amacımızın ortak projeler üretmek olduğunu arz ettik Türkiye'de sezaryen oranlarının yüksek olduğunu özel hastanelerde yüzde 90'lara ulaştığını, üniversite hastanelerinde yüzde 50'lerde olduğunu söyledik Sayın Bakan da sezaryen oranlarının yüksek olduğunu söyledi Biz de sorunu bildiğimizi; ama bu sorunun Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlarının Ankara'ya eğitim hastanelerinde eğitime çağrılması ile çözülemeyeceğini, bunun meslektaşlarımızı rencide edici bir uygulama olduğunu belirttik Bunun için Sağlık Bakanlığı ile ortak eğitim programlarına başlamak istediğimizi Adana'da İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak ve Dr Mutlucan Karaman ile birlikte ilk eğitimi yaptığımızı bunun benzerlerini tüm illerde ya da önerilen her ortamda yapacağımızı ifade ettik Bakanlık ile TJOD'nin ortak amacının Türk kadın sağlığını iyiye götürmek olduğunu vurguladık Bu şekilde oranlarla sınırlamanın hekimleri bu kez de sezaryen gereken hastalara bu ameliyatı yapmamalarına neden olmasından korktuğumuz ifade edildi Bakanımız da amaçlarının endikasyonsuz sezaryenin önlenmesi olduğunu söyledi"

Prof Dr Cansun Demir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın AÇSAP Genel Müdürü Dr Rıfat Köse'yi telefonla arayarak eğitim için bekleyen hekimler için bu uygulamanın durdurulması talimatını verdiğini ifade ederek, "TJOD olarak Sağlık Bakanlığı ile en kısa zamanda ortak eğitim programına başlayacağız Tüm Kadın Doğum Uzmanlarının indüksiyonla doğum bilgilerini tazeleyeceğiz" dedi Sağlık Bakanlığı'nın performans uygulamasında Kadın Doğum Hekimlerine performans ücretlerinin düşüklüğünü de dile getirdiklerini anlatan Demir, sorunun çözümü için önemli mesafe alındığını sözlerine ekledi

İHA

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com