Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çift, döneyim, okeyim

Çift okeyim var, döneyim mi

Eski 06-16-2008   #1
b@ron
icon111

Çift okeyim var, döneyim mi

Ankara’da 112 telefonlarını her gün ortalama 20 bin kişinin aradığını ve sadece 650 tanesinin gerçek vaka olduğunu bildiren Bakanlık, bunun da sadece 275’inin acil olduğunu belirledi Samsun’da 112’lere her gün ortalama 5 bin telefon geldiğini, bu telefonların sadece 96’sının gerçek vaka, 50’sinin ise acil vaka olduğunu saptayan Bakanlık, Adana’da ise ortalama telefon sayısının 11 bin olduğunu, bu telefonların 350’sinin gerçek vaka olarak kayıtlara geçtiğini açıkladı

Çıldırtan sorular

112’lere telefon sapıkları tarafından yapılan aramalardan bazıları şöyle:

Aşkım beni terk etti Çok yalnızım, canım sıkılıyor Konuşabilir miyiz?

Evde yemek yok Bana yemek tarifi verebilir misin? Karnıyarık olabilir

Elimde 2 okey var Döneyim mi açayım mı?

Telefonumu yeni aldım da, çalışmasını kontrol etmek istedim

Sesinizi çok beğendim Konuşmaya devam edebilir miyiz?

Acil olarak evime gelin, yalnızlık benim başıma vurdu

Canım sıkkın, ne yapabilirim?

Kulağıma su kaçtı, boğulur muyum?

Canım sıkıldı, izi kalır mı?

Kuşum grip oldu, ne yapabilirim?

Numaralar tespit edilecek

Vatandaşların 112’ler konusunda bilinçlendirilmesinin, başlatılan çalışmanın en önemli boyutu olduğu belirtiliyor Gerçek olmayan aramaların bir cana mal olacağı ve baş ağrısı gibi basit durumlarda 112’lerin aranmaması gerektiği vatandaşlara anlatılacak Bakanlık, bu tür aramaları azaltmak için teknik yöntemlere başvuracak Gerçek bildirim yapmayan ve acil yardım telefonlarını meşgul eden numaralar tespit edilecek Aynı numaralardan ikinci ya da üçüncü aramada sistem tarafından doğrudan bekletmeye alınacak

Kaynak

Cevap : Çift okeyim var, döneyim mi

Eski 06-17-2008   #2
su perisi

Güzel haber teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-17-2008   #3
sıradışı

ama sorular komikmiş:D
teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com