|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çürüklere, evde, ilk, kemik, kesikler, kırılmaları, mudale, olmalı, yardım |
![]() |
Evde İlk Yardım -Kemik Kırılmaları,Kesikler,Çürüklere Evde İlk Mudale Nasıl Olmalı ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde İlk Yardım -Kemik Kırılmaları,Kesikler,Çürüklere Evde İlk Mudale Nasıl Olmalı ?Evde İlk Yardım -Kemik Kırılmaları,Kesikler,Çürüklere Evde İlk Mudale Nasıl Olmalı ? Bilek burkulması: Önce burkulan ayak düz bir satıh üzerine uzatılmalı ![]() Burkulan bileğin üzerine buz torbası ya da soğuk suyla ıslatılmış bir havlu koyulur ![]() ![]() Çürükler: Vücuttaki bereleri ve çürükleri yok etmek için uygulayabileceğimiz basit yöntemler var ![]() ![]() ![]() Bazı kişiler arnika ya da dağ tütünü olarak bilinen bitkiden yapılmış losyon ve kremleri kullanırlar ![]() Kemik kırılması: El bileği, ayak bileği, kol ya da bacak kemikleri kırılırsa öncelikle kemiği kırılan organı hareketsiz tutmaya çalışmalısınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Burun kanaması: Burnu kanayan kişiyi bir sandalyeye oturtun ![]() ![]() ![]() ![]() On dakika bekledikten sonra elinizi hastanın burnundan çekin ![]() ![]() Eğer kanama 30 dakikadan fazla sürerse, hastanede doktor kontrolünden geçmeli ![]() Önemsiz kesilme ve yaralanmalar: Enfeksiyon tehlikesini ortadan kaldırmak açısından önemsiz yaralanmalara müdahale etmek önem taşır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|