Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
denetimleri, eczane

Eczane Denetimleri

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eczane Denetimleri

Eczane denetimleri, içinde bulunulan yılın ilk altı içerisinde ve ikinci altı ayı içerisinde olmak üzere 2 defa bağlı oldukları TSM tarafından yapılmaktadır

Denetim Ekipleri Eczane Denetim Formları ile beraber Eczaneye giderek, Formda istenilen bilgilere göre denetim yaparlar Yapılan denetim sonucunda Denetim Formu doldurulur, denetimi yapan ekip ve Eczane sahibi tarafından form imzalanır Kanun ve yönetmeliğe müsadere edilmesi gerekenler ayrı bir tutanakla teslim alınır Faaliyet durdurulması gereken durumlarda müdürlüğümüz hemen bilgilendirilir, bu tür işlemler şubemizce yürütülür

Doldurulan Eczane denetim formları, TSMler tarafından Şubemize ulaştırılır Şubemizce bu formlar incelenir Eksikleri bulunan eczanelere gerekli ikaz ve uyarılar yazılı olarak yapılır Bir sonraki denetime bu hatalarının giderilerek, eksikliklerin tamamlanması istenir konu hakkında Eczacılar Odası da gerektiğinde bilgilendirilir Eksiği bulunmayan Eczanelere ait denetim formları ilgili dosyada muhafaza edilir

İki yazılı uyarıya rağmen eksikliklerini gidermeyen eczaneler hakkında suçun niteliğine göre savcılığa suç duyurusunda bulunulur veya idari para cezası işlemi uygulanır Müsadere edilen ilaçlar savcılık işlemi sonrası imha edilebilmesi için İZAYDAŞa gönderilmek üzere muhafaza edilir

Tüm işlemlere ait belgeler dosyasına kaldırılır

Kaynak: Eskişehir Sağlık Mudurlugu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com