![]() |
Sağlıklı Gıdalar Tüketmek İçin... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlıklı Gıdalar Tüketmek İçin...Sağlıklı gıdalar tüketmek için ![]() ![]() ![]() Sağlıklı gıdalar tüketmek için ![]() ![]() ![]() Gıdaları satın alırken, saklarken ve hazırlarken yazın çok daha dikkatli olunması gerekiyor ![]() Buzdolabından çıkarılan yemekler mutlaka 60 derecenin üzerinde ısıtıldıktan sonra tüketilmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Gaziantep üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Sağlıksız gıda tüketiminden kaynaklanan sağlık sorunlarının, gıdaların temininde, saklanmasında ve hazırlanmasında yapılan yanlışlılıklardan kaynaklandığını vurgulayan Prof ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() Gıda zehirlenmelerinde teknolojideki gelişmeye rağmen artış olduğuna dikkati çeken Erkmen, ihtiyaçtan daha fazla gıda ürünü satın alınmasının bu artışın nedenlerinden birisi olduğunu kaydetti ![]() öNERİLER Sağlıklı yiyecekler hazırlamak için mutfağa her girişte 4 konunun gözönünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Erkmen, Bu konular temizlik, uygun pişirme, soğutma ve çapraz bulaşma diye konuştu ![]() Yaz mevsiminde özellikle meyve ve sebze tüketiminde önemli artış olduğunu ifade eden Erkmen, sağlıksız gıda tüketiminden kaynaklanan sağlık sorunlarından korunmada fayda sağlayacak şu önerilerde bulundu: Meyve ve sebzeler tüketim öncesinde, içi su dolu büyükçe bir kapta en az 10-15 dakika bekletilmeli ve sonrasında iyice yıkanmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TEMİZLİĞE DİKKAT Erkmen, yaz mevsimi boyunca et, peynir gibi çabuk bozulabilen gıda ürünlerinin satın alma işleminden sonra en kısa sürede buzdolabı koşullarında saklanması gerektiğini vurguladı ![]() Alışveriş sırasında et, peynir gibi çabuk bozulabilen gıda ürünlerinin en son satın alınmasını öneren Erkmen, sözlerini şöyle sürdürdü: Sağlıksız gıda tüketiminin neden olduğu sağlık sorunlarından korunmak için tüketilen gıda ürünlerinin sağlıklı olması yetmez ![]() ![]() ![]() ![]() Erkmen, sağlıksız gıdaların tüketimi nedeniyle en sık karşılaşılan sağlık sorununun gıda zehirlenmesi olduğunu ifade etti ![]() kaynak: AA, NTVMSNBC |
![]() |
![]() |
|