![]() |
Bakanlıktan Beslenme Uyarısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bakanlıktan Beslenme UyarısıSağlık Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi vatandaşları beslenme konusunda uyardı ![]() Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı'nda şeker ve şekerli besin tüketiminin yanı sıra et tüketiminin de arttığına işaret edilerek, özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve şeker hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiği bildirildi ![]() Etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi ve tüketilmesinin, 'sağlıklı beslenme' açısından önemli olduğu vurgulanan açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu: ''Etler, sindirimi zor olan besinlerdir ![]() ![]() ![]() Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için, kalp-damar hastalığı, diyabet ve yüksek tansiyonu olan kişiler, Kurban Bayramı'nda yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli, kısıtlı miktarlarda tüketmeli ve aşırıya kaçmamalıdır ![]() KURBAN ETLERİNİ NASIL PİŞİRMELİYİZ? Kurban Bayramı'nda, etin tüketim miktarının yanı sıra pişirme yöntemlerinin de önemli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu önerilere yer verildi: ''Etlerin pişirilmesinde haşlama ve ızgara gibi yöntemler tercih edilmeli, kızartmalardan kaçınılmalı ![]() ![]() ![]() Etle yapılan yemekler kendi yağı ile pişirilmeli ve ilave yağ eklenmemeli ![]() ![]() ![]() ![]() KURBAN ETLERİNİ NASIL SAKLAMALIYIZ? Kesilen etlerin korunması ve saklanmasının insan sağlığı açısından çok önemli olduğu kaydedilen açıklamada, etlerin sağlıklı saklanması konusunda şu uyarılara yer verildi: ''Kurban etleri, büyük parçalar şeklinde değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak buzdolabı poşetine veya yağlı kağıda sarılmalı ve buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalı ![]() ![]() Etler kolaylıkla bozulabilen potansiyel riskli besinlerdir ![]() ![]() ![]() Çözdürülmek istenen et, 'oda ısısında açıkta bırakılacak şekilde değil', yine buzdolabının alt bölmesinde çözünmesi sağlanmalı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|