Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
belirtileri, botulismin

Botulismin Belirtileri

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Botulismin Belirtileri





Botulismin belirtileri 12 ve 36 saat arasında kendini gösterirBu süre bazan 8 gün olabilir bu durum toksinin dozajına göre değisir ,kaslarda zayıflık başgösterirAma mide buluntası,kusma ve ishal da olabilir ama her zaman değilasphyxiationların olmaya başlaması solunum problemine yol açar

Bilinen diğer 2 botulism türü ise yara botulism ve çocuk botulismiYara botulismi neurointoxinationa bağlı olarak yaradı filizleniyorÇocuk botulismi ise yeni keşfedilen bir botulism türüBu türde sporlar kişide filizleniyor ve kişiye nüfus ederek vivo denilen toksin salgılıyorSon zamanlarda bir çok ergin insanda da bu vakaya rastlandı
325 Ekoloji ve Besin Maddeleri

İnsanlara ve hayvanlara nüfuz edebilen bu hastalık toprak ve çamurla sebzelerde buluşarak geçebilirAnaerobik koşullara ayak uydurabilir hatta 2 saat kaynar suda bile sporlar ölmez sadece yoğun bir basınçla öldürebilirSporlar eğer yokedilmemişse sebzesel salgılardan giriş yapıp filizlenebilir toksinlerini de yaymaya başlarlar
Geleneksel olarak botulism evde saklanan besin ve sebzelerden insanlara bulaşabilir ama bunun önemi de son yiıllarda azaldıSon zamanlarda bu hastalık etlerle geleneksel yemeklerle azaldıSon zamanlarda bu hastalık etlerle,geleneksel yemeklerde ve sebzelerle çok kolay bulaşabilirZehirli besinlerin hepsi çok tehlikeli çünkü fenalaşma belirtileri bile göstermiyor
326 Kontrol

Cl botulinumu kontrol etmenin bilinen metodu besinleri dizayınlarını korumak ve organizmalar tarafından zarar görmelerini önlemek besine yapılacak olan bir veya birkaç faktötrü kapsar H,aw(su aktivitesi),soğutma,tuz,Eh(redox potansiyeli),nitrit,kutulamak ve dumanBuna rağmen birçok saklanmış besin potansiyel tehlikelidir,Cl botulinumun çoğalması ve toksin sayılaması
323 Tahminler

Botulism ciddi bir hastalıktır ama bazen kişinin bağışıklık sistemi ve anti-toksinlerin aşamada olması ölümle sonuçlanabilir1949dan önce ölüm vakaları %60 iken şu sıralar %10 gibi çok az bir oranda1989 arası 30 vakadan da az botulism besin zehirlenmesi kaydedilmeştirİngilterede en çok salgın bu ülkede 1989 yılında 27 hasta şeklinde gelişti(tablo 37),yoğurtla karıştırılmış fındık ezmesi zehirlenmeye yatkın besinlerdirBu da İngiltere ve Kuzey Gallerde tüketilirÇin ve Alaskada son 30 yılda 1000 salgına rastlanmıştırBu bögelerde botulism geleneksel yemeklerle örneğin balık ve saklanmış fasulye ve diğer pişmemiş yemeklerle çok kolay bulaşabiliyor
Coğrafik olarak toksinler hastalıklar yapabiliyor örneğin Çinde A türü kuzey batı bölgesinde B türü kuzey ve E türü de kuzey doğu bölgesinde çok yaygındırAlaskada yapılan 30 yıllık bir çalışma E türünün %73 oranında laboratuvar sonuçlarından salgınlığını tespit etmiştirİngilteredeki son zamanlardaki fındık ezmesi zehirlenmesi salgınından B türünün sorumlu olduğu anlaşılmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.