Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
düşürmek, için, ipuçları, kalorisini, yemeklerin

Yemeklerin Kalorisini Düşürmek İçin İpuçları

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemeklerin Kalorisini Düşürmek İçin İpuçları



Yemeklerin kalorisini düşürmek için ipuçları

İster diyette olun ister olmayın, yemeklerinizi hem lezzetli hem de düşük kalorili yiyebilmek, sağlık kazanmak için bu önerileri mutlaka okuyun

• Teflonlu, yapışmayan pişirme kapları kullanın Böylece etleri hiç yağ kullanmadan veya çok az miktarda yağla pişirebilirsiniz Pişirmeye düşük ısıda başlayıp yavaş yavaş artırmak yapışmayı önler

• Yağsız bir çorba için
Çorbaları, sosları, sulu yemekleri yaptıktan sonra, servis öncesi buzdolabında soğutun Çıkarıp üzerindeki donmuş yağ tabakasını atın ve fazla kalorilerden arınmış bir şekilde ısıtıp servis yapın

• Etlerin üzerinde görünen bütün yağları ayıklayın Tavuğun ve diğer kümes hayvanlarının derilerini ayıklayın Kıymayı en yağsız etten çektirin Yağ oranı yüzde 5-10'u geçmesin

• Suya veya meyvenin kendi suyuna konserve edilmiş besinleri kullanın Ton balığı ve diğer balıkların, yağ ile konserve edilmişlerini değil, su ile konserve edilmişlerini tercin edin Bunlar zaten light veya diyet şeklinde etiketlenmişlerdir Meyve konservelerinde ise kendi suyuna konserve edilenleri, şuruplulara tercih edin

• Şekeri kesin
Kurabiye veya tatlı tariflerindeki şeker miktarını üçte bir oranında azaltın Yerine doğranmış meyve, tarçın veya vanilya koyun

Lezzetli sosların kalorisini düşürün
Yemeklerde ve salatalarda kullanacağınız soslar ve bu sosların lezzetini artırmak için yüksek kalori içeren mayonez, krema ve yağlar yerine; sirke, hardal, baharatlar, otlar ya da domates suyu kullanın Sosların kıvamını, un yerine mısır nişastası ile artırın Çorbalarda ise sebzeleri pişirip püre haline getirerek kıvamı artırabilirsiniz

• Yağsız ve az yağlı ürünler
Süt, yoğurt ve peynir ve mayonezde yağ oranı düşük ürünleri tercih edin Yumurtanın beyazını tercih edin 1 yumurta sarısı yerine 2 yumurtanın beyazını kullanın

• Baharatla tatlandırın
Yüksek kalori içeren unlu, tereyağlı soslar yerine baharat ve otları kullanarak çok lezzetli yemekler yapabilirsiniz Sarımsak, fesleğen, kekik ve biberiye, yağ olmadan da yemeğin tadını ve kokusunu güzelleştirirler


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.