![]() |
Benler Bir Çeşit Tümör |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Benler Bir Çeşit TümörUzmanlar, ben ve lekelerin, doğumda var olabildiği gibi, sonradan da gelişebildiğini, ve benlerin bir çeşit tümör olduğunu belirtiyor ![]() Denizli Devlet Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr ![]() ![]() Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyete geçen Dermatoskop Bölümü'nün çalışmalarıyla ilgili gazetecilere bilgi veren Dr ![]() ![]() Vücuttaki benlerin takibi için sadece gözle muayene olunmasının yeterli olmadığını, mutlaka daha ayrıntılı takipler gerektiğini ifade eden Bilen, dermatoskopun bu ayrıntıda hekimlerin işini kolaylaştırdığını bildirdi ![]() Dermatoskopun ciltteki ben hücrelerinden kaynaklanan kanserlere erken tanı konularak tedavi olanağı sağladığını belirten Bilen, “Ben çıkmayacak diye bir şey yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özellikle ergenlik döneminden itibaren ciltteki benlerin haritasının çıkarılması gerektiğine işaret eden Bilen, “Kişinin yaşadığı bölgeye, genetik yapısına, aile öyküsüne, deri rengine, yaşına ve ben sayısına göre 3 ile 6 ay arasında bilgisayarlı ben haritası işlemi tekrarlanmalıdır” diye konuştu ![]() Bilen, ciltteki ben hücrelerinden gelen kötü huylu tümörlerin ”malign melonom” olarak da adlandırıldığını, bunların erken dönemde teşhis ve tedavisi yapılmadığında çok hızlı ilerleyip hastanın yaşamına mal olabildiğini kaydetti ![]() |
![]() |
![]() |
|