![]() |
Dalkavuk Çeşitlemeleri |
![]() |
![]() |
#1 |
VANDETTA
![]() |
![]() Dalkavuk Çeşitlemeleri1 ![]() Bir filozof ile bir dalkavuk konuşuyormuş ![]() ![]() - Birader, hiç olmazsa bir kez olsun dediğime itiraz et de iki kişi olduğumuzu anlayalım ![]() 2 ![]() Önemli mevkide bulunan bir devlet adamı dalkavuğun birine - Sıfır nedir? diye sormuş ![]() - Sizin huzurunuzda ben ![]() 3 ![]() Eskiden konaklarda dalkavuk bulundurmak adetmiş ![]() - Bir dalkavuk alacağım, filan gün imtihan var, sağa sola haber salınız ![]() Derken o gün gelmiş, kapının önünde dalkavuk adayları sıra olmuş ![]() ![]() - Sen dalkavuk musun? - Evet efendim ![]() - Ama sen dalkavuğa hiç benzemiyorsun ![]() - Olur mu efendim? Ben filan Bey'in yanında şu kadar, fişmekan Bey'in yanında da bu kadar sene dalkavuk olarak calıştım ![]() Bey: - Olmadı, sen çık ![]() demiş ![]() Derken ikinci, üçüncü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Söyle bakalım sen dalkavuk musun? - Evet efendim ![]() - Ama sen dalkavuğa hiç benzemiyorsun ![]() - Hayır, hiç benzemem efendim ![]() - Dur bakayım, biraz da benziyorsun galiba ![]() - Evet efendim ![]() ![]() Bey hemen dışarı haber salmış: - Tamam ben dalkavuğumu buldum ![]() 4 ![]() Kral ördek avında ![]() ![]() ![]() ![]() - Nasıl? Vurdum mu? Vurdum mu? Dalkavuk: - Majesteleri zavallı ördeğin hayatını bağışlamak alicenaplığında bulundular ![]() 5 ![]() Padişahın biri patlıcan yemeğini çok severmiş ![]() - Şu patlıcan ne güzel sebzedir ![]() demiş ![]() - Haklısınız Sultanım ![]() ![]() diye methiyeler düzmüş ![]() ![]() - Ne bu yahu, yine patlıcan, yine patlıcan ![]() ![]() diye kükremiş ![]() - Yaa evet Sultanım ![]() ![]() Padişah da: - Sana da bir şeyler oluyor ![]() ![]() ![]() deyince, dalkavuk hemen atılmış: - Aman Sultanım, ben sizin dalkavuğunuzum, patlıcanın değil ![]() Ç-alıntıdır ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Dalkavuk Çeşitlemeleri |
![]() |
![]() |
#2 |
dam99
|
![]() Cevap : Dalkavuk Çeşitlemeleriteşekkürler
|