![]() |
Yaz Mevsiminde Beslenmenin Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaz Mevsiminde Beslenmenin Püf NoktalarıSağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, yaz aylarında dengeli beslenmede dikkat edilecek hususlar konusunda vatandaşları uyardı ![]() ![]() Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde de yer alan bilgilere göre, yaz aylarında beslenirken dikkat edilmesi gereken en önemli noktanın bol sıvı alınması gerektiği bildirilerek, "Yazın sıcakların da etkisiyle vücutta fazla su kaybı meydana gelmesi sonucu; bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemleri baş gösterebilir ![]() ![]() ![]() Sıvı ihtiyacını karşılamak için süt, ayran, taze sıkılmış meyve suları, bitki ve meyve çayları tercih edilmelidir ![]() ![]() ![]() Yaz aylarında yemeklerde günlük 3 öğünün atlanılmaması konusunda uyarılarda bulunan genel müdürlük, kahvaltının en önemli öğün olduğunu ve kahvaltıda; şekersiz marmelatlar, az yağlı peynirler, içecek olarak süt, taze sıkılmış meyve suları ve bitki çaylarının tüketilmesi gerektiğini kaydetti ![]() "Besinler pişirilirken ızgara, buğulama, haşlama yöntemleri tercih edilmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Örneğin; yeşil biber, maydanoz, çilek, erik gibi sebze ve meyvelerde bol miktarda C vitamini yer alır ![]() ![]() ![]() Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yazısında yaz aylarında vücuda yararlı meyveler şu şekilde sıralandı: Üzüm: Vücudu zararlı madde etkilerine karşı koruyan flavonoidleri içerir ![]() Domates: Özellikle laykopen yönünden zengindir ![]() ![]() Biber: Bol miktarda A ve C vitamini içerir ![]() Çilek: A, B1, B2, C ve K vitamini ve potasyum, fosfor gibi mineraller içerir ![]() Şeftali: Bol miktarda A ve C vitamini içerir ![]() |
![]() |
![]() |
|