Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağır, hastanenin, yükü

Bu Hastanenin Yükü Ağır

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bu Hastanenin Yükü Ağır

BU HASTANENİN YÜKÜ AĞIR

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yılda yaklaşık 2 milyon hasta müracaat ediyor Bu yönüyle hastane Ankara'nın ve bölgenin hasta yükünü kaldıran sağlık kuruluşlarının başında geliyor Hastane başhekimi Prof Dr Ali Pekcan Demiröz ile Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesini konuştuk

Ankara ve bölgesine 52 yıldır hizmet veren Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet sunumu açısından ağır bir yükü omuzluyor 1957 yılında hizmete açılan hastanenin ana binası Alman-Fransız ortak yapımı tarihi bir yapı Hastane 660 normal yatakla birlikte 70 yoğun bakım yatağına sahip 41 klinik şefliği olan hastane 132 şef, şef yardımcısı ve başasistan, 232 uzman doktor, 409 asistan ile birlikte toplam 2618 personelle hizmet veriyor Hastanenin günlük poliklinik sayısı 7 bin ile 12 bin arasında değişiyor Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yılda yaklaşık 2 milyon hasta müracaat ediyor Sağlık Yayıncılık

Hastanenizin hasta yükünün ağırlığı gözle de görülebildiği gibi vermiş olduğunuz verilerden de anlaşılıyor Bu yoğunluğun sebebi nedir ?
Türkiye’de yıllık hasta bakım sayısı 300 milyon civarında Yıllık hasta müracaat sayımız yaklaşık 2 milyon civarında Yani biz 63 eğitim hastanesi içinde bu payı fazlasıyla alıyor ve yüksek oranda bir hasta yükü taşıyoruz Yatak kapasiteleriyle oranlanması halinde ise biz Ankara’da en fazla hasta bakan hastane konumundayız Şu şekilde de ifade edebiliriz, 1200 yatak kapasiteli büyük hastaneler kadar hastaya bakıyoruz Bu belgelerle ve verilerle apaçık görülebilir ve tespit edilebilir En son sayın bakanımızın Ankara ili değerlendirme toplantısında gösterilen listede liste başı olduğumuzu toplantıya katılanlarda gördüler Bununla ilgili tarafımıza teşekkürde edildi Bu rakamlar neden hastanemiz açısından farklı konusuna gelince, bir defa genel hizmet hastanesi olarak branş sayımız ve hizmet verdiğimiz alanlar fazla Kaliteli bir hekim ekibimiz var Birçok şefimiz alanında tanınmış ve birçok uzman yetişmiş hastanemizden Bu uzmanlarda şuanda üniversitelerde öğretim üyesi olarak hizmet veriyor ve hastanemizde hekime ulaşmak kolaylaştığı için hastalar daha sık gelmeye başladı Bütün bunlar sayı artışında rol oynuyor

Sağlık politikalarında ve sağlık teknolojilerinde hızla bir değişim ve gelişim var Hastanenizin son yıllarda bu noktada yapmış olduğu çalışmalar neler?
Sağlıkta değişim uygulamaları çerçevesinde birçok yenilik sağlandı Başta hastane otomasyon bilgi yönetim sistemi olmak üzere en güncel tedavilerin uygulandığı donanımları çok iyi bir hastane konumuna geldik Yeni ilaveler yapılmak suretiyle yeni bir acil binası açıldı 4 katlı Ankara’nın en büyük acillerinden birisi oldu Başlangıçta iyi bir otomasyon bilgi yönetim programı temin edilerek bununla ilgili donanımı sağladık ve bunların eğitimleri verildi Bu hastane bilgi yönetim sisteminin iyi çalışması bize başka artılar sağladı Bunun başında hastanenin faturalaması iyileştirilmiş oldu Bu faturaların iyileştirilmesi hastaneye geri ödemelerin artışını sağladı Geri ödemelerin artışı bizim ilave işlerimizi yapmamızı sağladı Böyle bir iyileştirme çemberi oluştu Kaliteyle ilgili ekimiz var sürekli kalitenin iyileştirilmesi ilgili çalışmalar yapılıyor İç denetim ekiplerimiz dış denetim ekiplerimiz bizdeki bu iyileştirmeleri gördükleri için kurumsal performans katsayımızda eş değer hastanelere göre iyi durumda Performans ek ödemesi uygulaması başladığından bu yana hastanemizde ek ödemeler en erken olarak ve en üst limitten ödenmeye çalışıldı, bunun böyle olması da bahsettiğim hasta ve çalışan memnuniyeti açısından artılar sağladı

Hastanemiz bu ana binasından başka 4 tanede semt polikliniğimiz var Birisi Bahçeli evlerde, adı Basın Semt Polikliniği olarak geçiyor, yine Ulus’ta Yüzüncü Yıl Semt Polikliniğimiz var, diğerleri ise Yenimahalle Semt Polikliniği ve Ulucanlar Polikliniği Yatak doluluk oranımız yüzde 95 civarında Tabi bu mevsim ve bazı özel aylarla ilgili olarak değişiklik gösterebiliyor Örneğin ramazan ayında bu rakamlar genelde olduğu gibi bizde de düşüyor Hastanemiz radyoloji kliniği modern tıbbın gerekliliklerine uygun olarak özellikle son iki yıldır önemli gelişmeler gösterdi Her iki poliklinik binamızda dijital röntgen, renkli dopler ve tomografi cihazları olan radyoloji bölümleri mevcut Mutislice tomografi cihazı alındı ve BT anjiyografi işlemleri başarılı bir şekilde yapılıyor İkinci bir MR cihazı aldık, MR randevuları en geç 1 hafta sonrasına verilebiliyor MR, tomografi ve ultrason gibi işlemlerde uzun sürecek bir randevu söz konusu değil ya günlük veriliyor veya en fazla 1 haftada bu işlemler yapılabiliyor Tüm cihazlarımızın kurulduğu bölümlerin fiziki alt yapısı tamamen yenilendi Tele tıp birimini kurduk Tüm cihazlarımızın kalibrasyonları yapılıyor Uluslar arası göz bankası hastanemiz bünyesinde hizmet veriyor Bilimsel yayın itibarı ile hastanemiz üniversite hastanelerinin de bulunduğu sıralamada 3 üncü sırada

Hastanenizde ön plana çıkan birimleriniz hangileri?
Öne çıkan birimlerimizde göz kliniğimiz ilk sırada yer alıyor İki göz kliniğini şefliğimiz var Her ikisinin şefi de çok değerli hocalarımız Günlük ortalama 600 civarında hasta bakılıyor Ankara ve çevresine bu konuda yoğun bir hizmet veriliyor Kornea nakli uygulamalarını içeren Göz bankamız var KBB kliniklerimizde ön plana çıkan bir birimimiz Enfeksiyon hastalıkları klinik mikrobiyoloji alanında iyi durumdayız Ankara’nın kuduz merkezi olarak hizmet veriyoruz Plastik cerrahi alanında iyi bir yerdeyiz Ortopedi konusunda önde sayılırız, özellikle yeni gelen şefimiz omurga cerrahisi konusunda söz sahibi olan bir uzmanımız Nükleer tıp kliniğimiz ise son yıllarda çok önemli gelişmeler kaydetti

Geleceğe dönük yeni projeleriniz neler?
Bundan sonra yapmak istediklerimizin başında yanık ünitesi kurmak geliyor Bir tüp bebek ünitesi bizde de olsun isteniliyor Onu da planlamada bize imkan tanılınırsa gerçekleştirmemiz mümkün olacak Sigara bıraktırma polikliniğimiz olacak Şuanda akupunktur yöntemi ile sigara bıraktırılan hastalarımız var Girişimsel radyoloji konusunda bir ünitemizi geliştirmek istiyoruz Bunun için hem personel eğitimine önem veriyoruz hem bununla ilgili cihazları temin edeceğiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com