![]() |
Organ Naklini Dünyaya Öğretiyorlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Organ Naklini Dünyaya ÖğretiyorlarORGAN NAKLİNİ DÜNYAYA ÖĞRETİYORLAR Sadece karaciğerde bugüne kadar 844 nakile ulaşılan merkezde her hafta 2 karaciğer nakli yapılıyor ![]() ![]() ![]() Organ nakline 20 kişilik konseyin karara verdiği Ege Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nde 200’ü aşkın personel de hazırlık aşamasında görev yapıyor ![]() Organ nakli konusunda yurdun dörtbir yanından gelen uzmanlara eğitim de verilen merkezde yurt dışından gelen ekipler de eğitim alıyor ![]() ![]() ![]() İZMİR (Ege Ajans)- Dünyaca ünlü referans merkezlerinden biri olan Ege Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nde sadece nakillerle insanlar hayata kavuşturulmuyor, bu hizmeti kendi bölgelerinde ve kendi ülkelerinde sürdürecek elemanlarda yetiştiriliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bugüne kadar sadece Türk uzmanlar değil dünyanın birçok ülkesinden organ naklini öğrenmek isteyen uzmanlara da kapılarını açan Ege Üniversitesi’nde şu anda Azerbaycan’dan gelen uzman ve asistanlar eğitim görüyor ![]() ![]() 844 Karaciğer, 125 Kalp Nakli Sadece karaciğerde bugüne kadar 336’sı kadavradan olmak üzere 164’ü çocuk ve bebek 844 nakile ulaşılan merkezde, yeni ekibin göreve başlamasıyla ard arda 6 nakil yapıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeniden Hayata Döndüren 200 Kişilik Ordu Ege Üniversitesi’nde organ nakillerinde, nakli gerçekleştiren ekibin yanı sıra, operasyona hazırlık ve nakil sonrasında görev yapan dev bir sağlık ordusunun bulunduğunu belirten Doç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fotoğrafaltı: Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde karaciğer nakilleri ameliyatları Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|