Turkcemizi Kullanabilmek! |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Turkcemizi Kullanabilmek!Yalniz bu forumda degil diger forumlarda da dikkatimi ceken ozellikle yeni nesil genclerimizda Ingilizce hayranligi seklinde garip tuhaf bir durum var Insanlarimiz o guzelim Turkcemizi kullanmak yerine kelimelere ingilizce karistiriyor, w,q,x seklinde harfler alfabemizde olmamasina karsin bunlarin kullaniminda ozel bir gayret sozkonusu![]() Sirf bununlada bitmiyor, ingilizce kelimeleri direk getirip Turkce cumlenin icinde kullanan kardeslerimizde mevcut Aman neden yaptiginizi anlamiyor ve bilmiyorum Neden sahip cikmayiz su degerlerimize, bu cok zor degil![]() Bu dunyada insanlar somurge oldugu icin dillerini konusamiyorlar, hamdolsun ki bizler huruz, bosverin boyle ufak oyunlari dilimizi guzel konusup yeni nesillere guzel bir miras birakalim ![]() Sakin konuyu farkli yerlere cekmeyin ben demiyorum ki yabanci dil ogrenmeyin Tabiki ogrenin, benim suan Ingilizce ve Cincem var, keske imkanim olsada bir - iki dil daha ogrenebilsem, bir lisan = bir insan![]() Hadi arkadaslar biraz daha ozen gosterelim ![]() ![]() |
|
|
|