|  | Ev İçin Püf Noktaları |  | 
|  08-17-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Ev İçin Püf Noktaları) Gözlüğünüzün vidası çok çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce,vidanın gireceği deliğe renksiz oje damlatın  Vidayı öyle takın  2) Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyor ise onları bir kaç dakika buhara tutun  3) Makasınızı bilemek istiyorsanız,zımpara kağıdı kesin  4) Halıdaki sigara yanıklarından,oyanıko yoeroler üzerinde zımpara kağıdı ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz  5) Mobilyaların yerlerini değiştirdiğinizde halıların üzerinde iz bırakır  Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin  Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin  İzden eser kalmadığını göreceksiniz  6) Fermuarlı giyeceklerinizi çamaşır makinesine koymadan önce kapalı olup olmadığını kontrol edin  Açıksa zedelenebilirler  7) Üst üste koyduğunuz bardaklar yapışıp çıkmıyorsa bir leğenin içerisine koyun  Üstteki bardağın içerisine buz koyup leğenin içerisine yavaş yavaş sıcak su koyun  Bardakların kolayca çıktığını göreceksiniz  8) Satın aldığınız plastik ve cam eşyalarin üzerine yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin  Bir bez ile ovalayıp yıkayın  Üzerinde hiç bir leke ve çizilme oluşmayacaktır  9) Ütü yapmayı kolaylaştırmak ve süreyi azaltmak için ütü masasının kılıfının altına alüminyum folyo koyun  Sıcağı geri yansıtacağından ütü yapmak daha kolay olacaktır  10) Bez pabuçların temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçları bir yastık kılıfının içerisine koyun  Kılıfın ağzını kapayın ve çamaşır makinasında yıkayın  Yeni gibi olacaklardır  11) Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölmelere portakal,limon ve dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz  12) Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin,aksine kolonya ile ovalayın  Bilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir  13) Eğer ayaklarınız çok hassas ise,sıcak havalarda şikayetleriniz artıyorsa,her sabah bir kaç damla zeytinyağı ile ovalayın  14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suyun içerisinde bekletin,sonra yıkayın,çekmeyeceklerdir  15) Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız,bir dilim limon ile ovun  Böylece yumuşacık olacaklardır  16) Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın  Bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir  17) Cevizle dost olun  İçindeki yağ beyin hücreleri için çok yararlıdır  Kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarına da uzmanlar tarafından tavsiye edilir  18) Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın  Çiviyi öyle çakın  Böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız  19) Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz  Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın  Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz  20) Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin  Böylece içleri de dağılmayacaktır  21) Unlarınızın böceklenmemesi için,un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun  22) Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin  Daha kolay pişecektir  23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun  8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler  24) Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın  Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz  Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur  25) Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın  Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin  Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız  26) Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsaniz kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz  Ayrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır  27) Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin  28) Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın  29) Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız,elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin  30) Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun  Böylece daha lezzetli olur  31) Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin  Havuç,salçanızı tatlandıracaktır  32) Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun,5 dakika bekletin  Daha sonra pişirin  33) Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün  Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin  Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır  34) 2 Çorba kaşığı yoğurdu,sulandırılmış 1 çorba kaşığı salçayı ve birazda zeytinyağını derin bir kabın içerisinde karıştırın  Fırına koymadan önce tavuğun her tarafına sürün  Çok daha lezzetli olacaktır  35) Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok  Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz  36) Hazirladığınız kekin,fırında pişirirken çökmemesi için hamuru kalıbı ile birlikte fırına koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin  37) Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme şeker yada limon suyu koyun  38) Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için,önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın  Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın  39) Kesilmiş ve açık havada kalmış soğan zararlıdır  Kullanmadığınız soğan parçalarını saklamayın  40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazırladığınızda onlardan bir miktarını buz kaplarına yerleştirin  Kokteyllerin içerisine bunları kullanın  Böylece sulanıp tatlarını kaybetmeyeceklerdir  41) Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz  42) Kızarttığınız tavuğun tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını bir süzgece koyun  Tencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci üzerine oturtun  Buharda ısıtılan tavuk lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecektir  43) Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayın  44) Evde pasta yaparken kullandığınız meyve şekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsanız hazırladığınız hamura bir miktar mısır unu ilave edin  Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler  45) Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun  Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz  46) Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz,istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz  47) Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın  48) Lambalarınızın üzerine kullanmadığınız kokularınızdan veya biraz vanilya sürerseniz,lambalarınızı yaktığınızda mis gibi koku yayılacaktır  (Fazla sürmeyin  ) 49)Parfümü bitmiş küçük parfüm şişelerini atmaya kıyamıyorsanız onları çamaşır dolabınıza koyun  Böylece çamaşırlarınızın hoş kokmasını sağlarsınız   | 
|   | 
|  | 
|  |