Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bulgarya, büyük, devleti

Büyük Bulgarya - Büyük Bulgarya Devleti...

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Büyük Bulgarya - Büyük Bulgarya Devleti...

Büyük Bulgarya

Devlet teşkilatı düzenindeki ilk Bulgar birliğinde On-ogur ların çoğunlukta oldukları anlaşılmaktadır Bunlar 6 yüzyıldan itibaren bütün kaynaklarda Kuzey Kafkasya da gösterilmişlerdir Buraya Patria Onoguria (On-Ogurların Yurdu) denilmekteydi 8 yüzyılın ilk yarısında Azak denizine doğru yayılmaya başlamışlardır 630 senesinde Gök Türk devletinin fetret devresine girmesi üzerine, Hazarlar gibi Bulgarlar da idareyi kendi ellerine almışlar ve Büyük Bulgar devletini kurmuşlardır Devletin kurucusu Kourt=Kurt Doulo adındaki hükümdar sülalesine mensuptu Bulgar hükümdar sülalesi, Asya Hun tanhuları ailesine bağlanır
Kurt un dağınık Ogur kabilelerini birleştirerek siyasi teşkilat meydana getirdiği ülkesine Büyük Bulgarya (Magna Bulgaria) deniliyordu Fakat bu devlet fazla uzun ömürlü olmadı Kurucusunun 665 yılındaki ölümünden sonra komşusu olan Hazar hakanlığının baskısı ile parçalandı Çoğunluğunu Otuz-Ogurların oluşturduğu bir kütle kuzeye çekildi (İtil Bulgarları) , Kurt un oğullarından Bat-Bayan Hazarlara tabi olarak, Macarların ve On-Ogur Bulgarlarının başında Kafkasya da kaldı Bugünkü Balkanların dedeleri bu kavimdir Bat-Bayan ın kardeşi Asparuh ise kalabalık Bulgar kütleleri ile Tuna ya yöneldi 668 de Balkanlara geçti ve elverişli toprakları ele geçirerek 679 yılında yeni Bulgar devletini kurdu Bu devlet Bizans tarafından 681 yılında tanındı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com